Hapšenje ubice
Youtube printscreen
Hapšenje ubice

Youtube printscreen

Hapšenje ubice, Foto: Youtube printscreen

Britanski mediji objavili su snimak hapšenja iz avgusta prošle godine na kojem se vidi kako svirepi ubica Martin Dermot sa krvavim rukama pokušava da pobegne.

Snimak je nastao 6. avgust 2017. godine nekoliko minuta nakon što je Dermot izbo Leslija Salmona (44) nožem i pokušao da mu odrubi glavu!

Svirepo ubistvo dogodilo se u hostelu u Derbiju prošle godine, a policajac koji je došao po pozivu bio je vidno potresen. Nakon što je ugledao gotovo obezglavljeno telo žrtve, pozvao je hitnu pomoć i krenuo je za ubicom u rukama držeći tejzer. Dermota je sustigao ispred jedne garaže gde mu je naredio da podigne ruke kako bi mogao da ga uhapsi.

 

"Držim tejzer uperen u tebe i upotrebiću ga, podigni ruke i stavi ih na zid", govorio je policajac kome su ruke drhtale.

U međuvremenu je Hitna prevezla Leslija u bolnicu gde je kasnije preminuo od zadobijenih povreda.

Tokom hapšenja, Dermot nije pružao dalji otpor i odmah je uhapšen, a uskoro i osuđen na 25 godina robije. Tokom suđenja je ustanovljeno da Dermot nije imao motiv da ubije Salmona i detalji ubistva ostaju nejasni. Tokom svedočenja, policajac koji je uhapsio ubicu rekao je da je ovaj tokom hapšenja bio veseo i da je rekao kako je hteo da žrtvi odreže glavu i nabije je na dršku od metle, a potom paradira ulicama.