Vladimir Putin
Profimedia
Vladimir Putin

Profimedia

Vladimir Putin, Foto: Profimedia

- Naši protivnici su pre svega zabrinuti zbog jedinstva i konsolidacije ruske nacije, našeg multinacionalnog ruskog naroda. Oni pokušavaju da nas uzdrmaju iznutra, da nas učine poslušnijim - rekao je Putin komentarišući procurele dokumente iz panamske advokatske kancelarije "Mosak-Fonseka".

ZBOG PLUTONIJUMA NIJE OTIŠAO U SAD

Kao glavni razlog nedolaska na nuklearni samit u SAD prošle nedelje Putin je  naveo kao razlog to što Vašington nije uništio svoje zalihe plutonijuma.

Rusija i SAD su se složile početkom 2000. godine da će svaka od strana iz "hladnog rata" eliminisati svoje rezerve plutonijuma.

- Moskva je to učinila, ali Vašington nije - rekao je ruski predsednik i dodao da njihovi partneri moraju da shvate da bi trebalo da ispunjavaju svoje obaveze.

Tass prenosi da je predsednik Rusije na skupu u Sankt Peterburgu rekao i da je ponosan na prijateljstvo sa muzičarem Sergejom Rolduginom, koji se pominje u "Panamskim papirima".

- Ponosan sam što imam takvog čoveka među prijateljima. Ponosan sam na njega generalno. On je potrošio skoro sav novac koji je zaradio na nabavku muzičkih instrumenata u inostranstvu i doneo ih u Rusiju - rekao je Putin.

Ruski predsednik je izjavio je i da iza napada na njega stoje određeni američki zvaničnici i neke agencije SAD.

 - Svi ovde ste novinari i znate šta je informacioni proizvod. Bace svetlo na te ofšorove. Lično nisam spomenut, tako da nema o čemu da se govori, ali zadatak ostaje. Šta su onda uradili? Napravili su informacioni proizvod - nešli neke poznanike i prijatelje. Iskopali su neke stvari i sve to spojili - rekao je Putin.

- Nekada se dozvoljava previše slobode u javnosti. Već smo čuli izvinjenja zbog toga od nekih zvaničnika admnistracije, ne zato što se stide, već zato što su pametniji od onih koji su to radili - rekao je Putin.

On je rekao da se zvaničnici administracije u Vašingtonu i Stejt departmentu "grubim" izjavama predstavljaju kao interesantne osobe, ali da je to loše za SAD.

- To je veoma dobro za nas, zato što znamo ko je naručio muziku - dodao je Putin.

Komentari (1)

Vanja

07.04.2016 16:35

I on je naivan kao francuska sobarica