OVAKVOM PRONALASKU SE NIKO NIJE NADAO Pronađene Hitlerove tajne odaje! Prostorije otkrivaju do sada nepoznate detalje o ozloglašenom vođi!

Hitlerov štab skriven u drveću i močvari izgrađen je 1940. godine.

Adolf Hitler
Adolf Hitler, Foto: Printscreen/Youtube

 

Lokalni istoričari su istražujući ozloglašeni Hitlerov bunker "Vučja jazbina" koji se nalazi na području današnje severoistocne Poljske otkrili izvorne temelje vrtlarske kuće, dve staklene bašte i podzemnu kotlarnicu koja je dovodila vodu i topli vazduh kako bi osoblje moglo da uzgaja sveže proizvode tokom cele godine.

Pročitajte još

Kako je sinoć preneto, opisujuci otkriće kao banalnost zla, istoričar Jacek Adamski iz Vojnog muzeja Mazurolandia kazao je da je lokacija samo 800 metara udaljena od Hitlerovog ličnog bunkera.

 

"Znali smo da su ovde negde u okolini ostaci vrtova koji su služili Vučjoj jazbini. Kao vegetarijanac i nepušač, Hitler je imao takve vrtove u svakom sedištu, pa smo pre tri godine doneli odluku da počnemo da tražimo analizirajući fotografije i arhive kao i kroz razgovore s lokalnim ljudima koji su mogli da se sete da su ga videli odmah posle rata kada su bili deca", rekao je Adamski za portal The First News.

 

U vrtu je prisilno bila zaposlena žena koja je morala da proba hranu za Hitlera kako bi se utvrdilo da nije otrovana. Pronađeni su i keramičko, porculansko i stakleno posuđe.

Ostaci vrta i staklene bašte koji je vođa nemačkih nacista Adolf Hitler koristio za uzgoj voća i povrća otkriveni su u nekadašnjem glavnom štabu nemačkog Istočnog Fronta.

Nova bruka u Crnoj Gori! Italijanski broker razapeo Mila Đukanovića: Opljačkali ste me, vi i vaša prijateljica!

Matei se obratio Đukanoviću otvorenim pismom, traživši od predsednika Crne Gore da što pre odgovori na date navode. Milo Đukanović, Foto: AP/ Risto Božović Italijanski broker Oriano Matei, koji više od dve decenije piše i svedoči o malverzacijama crnogorske Vlade, na koje nažalost, još uvek nema reakcija niti od strane crnogorskim ali ni međunarodnih institucija, napisao je Milu Đukanoviću otvoreno pismo.

 

Osim vrta i staklenika, u okviru baze su bili i brijačnica, kazino, bioskop i letnjikovac.

Hitlerov štab skriven u drveću i močvari izgrađen je 1940. godine kada se nacistička Nemačka pripremala da napadne Sovjetski Savez.

 

Stigavši dva dana nakon invazije 1941. godine, nacisticki vođa je proveo više od dve godine u bazi orkestrirajući smrtonosne planove za Operaciju Barbarosa.

Prostor je uništen 20. jula 1944. godine kada je Klaus von Štaufenberg aktivirao bombu u neuspelom državnom udaru koji je Hitler preživeo.

BONUS VIDEO: PREDSEDNIK VUČIĆ ZA ALO.RS "Nema više nikakvih garancija! Nemojte da kukate što se naoružavamo!"

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi