Donald Tramp
Tanjug/AP
Donald Tramp

Tanjug/AP

Donald Tramp, Foto: Tanjug/AP

SAD se nadaju da će se nastaviti pregovori o denuklearizaciji sa Severnom Korejom narednih dana ili nedelja, izjavio je danas američki državni sekretar Majk Pompeo. On je u intervjuu za televiziju ABC rekao da SAD znaju da je severnokorejski lider Kim Džong Un privržen denuklearizaciji, prenosi Rojters.

Pročitajte još:

Pompeo je rekao da Severna Koreja, uprkos tome što nastavlja da testira kratkodometne rakete i što je po njemu razočaravajuće, nije prekršila obećanje dato američkom predsedniku Donaldu Trampu, kao i da cilj SAD ostaje denuklearizacija Severne Koreje.

Vojska prešla granicu! Čeka se jedno!

AUTOR: Alo.rs/M.Č. DATUM I VREME: 08.09.2019. 18:33 - 08.09.2019. 18:46 Prema sporazumu sa Sjedinjenim Državama o zajedničkim patrolama u regionu koje će provoditi vojne snage dveju zemalja, Turska vojska je ušla na severoistok Sirije.

- Mislim da bi predsednik Tramp bio veoma razočaran ukoliko se lider Kim ne bi vratio pregovaračkom stolu ili ako bi nastavio sa izvođenjem raketnih proba koje nisu u skladu sa sporazumima koje su sklopili prilikom njihova tri susreta - rekao je Pompeo.

Donald Tramp i Kim Džong Un

Printscreen/Youtube

Donald Tramp i Kim Džong Un, Foto: Printscreen/Youtube

Poslednji put Tramp i Kim su se sreli u junu na granici između dve Koreje i dogovorili da ponovo pokrenu razgovore.

BONUS VIDEO: Goran Vesić predlaže novi zakon za trotinete