NATO DOBIO NOVOG SAVEZNIKA Prirodni neprijatelj Moskve se priklonio alijansi, kidišu na vrata Rusije! (VIDEO)

Prema izjavi Ministarstva odbrane, očekuje se da će vežbe poboljšati koordinaciju između Finske, Švedske i Norveške u arktičkom regionu.

NATO, Foto: screenshoot/Twitter

Finske oružane snage učestvovaće u vojnim vežbama NATO-a "Hladan odgovor 2020" koje će se održati u martu u regiji Troms na severu Norveške, saopšilo je u četvrtak Ministarstvo odbrane te zemlje.

"Finska vojska će od 9. do 19. marta 2020. godine učestvovati u zimskoj vežbi "Hladni odgovor 2020" koju predvode Norveške oružane snage ... Sveukupno će u toj vežbi učestvovati 400 osoba, uključujući regrute koji služe u jedinici za spremnost i službeno osoblje. Glavna oprema vežbi sastojaće se od glavnih borbenih tenkova Leopard 2A4. Učesnici će biti uglavnom iz brigade "Jeger" i "Kainu", navodi se u saopštenju.

Vežbe koje predvodi Norveška okupiće više od 15.000 vojnika iz Norveške, Švedske, Holandije, Nemačke, Francuske, Velike Britanije i SAD. Vežbe koje se održavaju svake dve godine, održane su 2016. godine u Finskoj, piše "Sputnik Internešnal".

Američko ministarstvo odbrane saopštilo je ranije ove nedelje da će američke snage u Evropi i pripadnici službi iz najmanje devet zemalja NATO-a u martu krenuti ka arktičkim pozicijama na severu Norveške da vežbaju taktičke operacije u hladnim vremenskim uslovima.

Svi ogranci američke vojske predviđeni su da učestvuju u vežbi koja će se održati na severu Norveške na ivici Arktičkog kruga, navodi se u saopštenju.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi