Donjeck Ukrajina vojska
EPA/DAVE MUSTAINE
Donjeck Ukrajina vojska

EPA/DAVE MUSTAINE

Donjeck Ukrajina vojska, Foto: EPA/DAVE MUSTAINE

"Počele su velike vojne vežbe NATO-a pod nazivom 'Defender Europe 2021' što u prevodu znači zaštiti Evropu. Njihov smisao je da se u vodama od Baltičkog do Crnog mora uvežbava, pa budimo otvoreni, rat sa Rusijom, tema oružane konfrontacije sa Rusijom", rekao je diplomata za televiziju "Ukrlajf.TV".

Prema njegovim rečima, Alijansa je već započela koncentrisanje i prebacivanje snaga, kao i organizaciju logističkih pitanja.

"Glavni fokus su Balkan i Krim i sve što je severnije od Krima. To su otvoreni izvori, to niko ne krije", dodao je Arestovič.

NATO će u maju i junu održati najveće vojne manevre od vremena hladnog rata – "Defender Europe 2021". Planirano je da se uvežbavaju odbrambene i ofanzivne akcije u istočnoj Evropi i u baltičkim zemljama. Aktivno će biti uključene Gruzija, Moldavija i Ukrajina.

Podsetimo, danas je održan prvi telefonski razgovor predsednika Sjedinjenih Američkih Država Džoa Bajdena i njegovog ukrajinskog kolege Vladimira Zelenskog tokom koga je američki lider potvrdio da podržava suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine pred "ruskom agresijom koja se nastavlja".

Komentari (3)

sve

03.04.2021 10:36

NATO i Ukrajina, protiv Rusije, sa podguznim muhama, može, za 5 dana neće biti ni 1 muškarca od 7 do 77 godina.

XXL

03.04.2021 14:16

Čemu se čovek raduje nestanku svoje države? No dobro valjda će biti lojalan građanin kada nastane nova država Novorusija.

sara

03.04.2021 15:31

Zloglasna organizacija NATO pod komandom Amerike provocira Rusiju, a nije svesna da može da izazove nemire globalnih razmera!!!. A predstavnik Ukrajine, koji se hvali da je cilj NATO-a, Krim i Srbija, nije ni svestn da cilj može lako da bude i Ukrajina, jer " Defender Europe 2021", je samo farsa, sve konce povlači Amerika!!!.