Francuska policija
Tanjug/AP
Francuska policija

Tanjug/AP

Policija, Foto: Tanjug/AP

U nesreći koja se dogodila 27. avgusta poginuo je Hari Dan (19), kada je na njegov motor naleteo automobil nedaleko od američke špijunske baze u Nortamptonšajeru.

Kako pišu tamošnji mediji, policija je danas potvrdila da je žena koja je označena u istrazi kao osumnjičena, pobegla iz zemlje.

PROČITAJ JOŠ:

- Tokom procesa istrage tražili smo i potrebnu dokumentaciju za hapšenje i ispitivanje osumnjičene, a sada se ispituju sve mogućnosti preko diplomatskih kanala kako bi smo osigurali da se isrtaga nastavi - rekla je predstavnica policije.

Prema ranijim izveštajima, prva otkrića polcije ukazivala su da je Hari vozio sa svoje strna kolovoza, kada je žena u automobilu skrenula iz avio baze u pogrešnu traku.

Američka policija

Tanjug/AP

Policija, Foto: Tanjug/AP

Došlo je do direktnog sudara, a mladić je preminuo u bolnici od povreda.

Skaj njuz je preneo da se radi o ženi američkog diplomate, koja je nakon incidenta odmah upotrebila diplomatski imunitet.

Visoki diplomatski zvaničnici mogu da se pozovu na imunitet i time izbegnu hapšenja, kao i njihovi članovi porodice ili zamenici.

Lokalna policija pokušala je da dobije nalog za ukidanje imuniteta, ali je on odbijen.

Od 1. decembra ove godine stupa na snagu novi zakon! Zbog njega će svi strepeti!

Doživotna kazna za ubice i silovatelje! Poslanici, Skupština, Foto: Tanjug Kazna je predviđena za teška ubistva, silovanje, obljubu nad maloletnom osobom, trudnicom i nemoćnim licem, ubistvo predstavnika najviših državnih organa, teška dela protiv ustavnog uređenja i bezbednosti Srbije, udruživanja radi vršenja krivičnih dela, genocid, zločin protiv čovečnosti, ratni zločin protiv civilnog stanovništva, ranjenika i bolesnika, terorizam...

Zbog ove nesreće reagovalo je i britansko ministarstvo spoljnih poslova. Ministar je kontaktirao ambasadu i izrazio žaljenje zbog odluke.

Porodica Harija obratila se i direktno Trampu da reaguje, tražeći da zadovolji pravdu.

BONUS VIDEO: