Poljska zastava
Profimedia.rs
Poljska zastava

Profimedia.rs

Poljska zastava, Foto: Profimedia.rs

"Sa Rusijom može da se razgovara i potrebno je da se sa njom razgovara, ali sa pozicije donetih odluka. Ne želim da kažem sa pozicija sile, jer nije stvar u tome da se neko zastraši silom. Ali, treba je (Rusiju) odgovoriti od nepromišljenih agresivnih koraka. U Varšavi će NATO doneti ključne odluke za kakve je Rusija sebi godinama uzimala pravo da na njih stavi veto", kazao je Maćerevič.

Ministar odbrane je ocenio da će samit i jačanje NATO u oblasti prema granicama s Rusijom, doneti stabilizaciju kako istočne, tako i južne Evrope.

"Pre tih odluka NATO nije bilo povoda da razgovaramo. Posle tih odluka možemo da razgovaramo s Rusijom kako da održavamo mir u svetu. Računamo da će to odluke navesti Rusiju da odustane ne samo od agresivnih koraka, već i od teritorija koje je nelegalno otela", rekao je Maćerevič.

Poljski ministar odbrane upozorio je da poslednja zbivanja u Evropskoj uniji, Bregzit i migracijska kriza pokazuju da NATO garantuje istinsku bezbednost državama i narodima.

 

Komentari (1)

LUKAS

01.07.2016 21:45

Dali je ovo istina šta ovaj Antoni Maćerevič priča.Mnogo smješno ,provakativno,ne argumentovano podlo i podmuklo.Pa znamo šta su NATO -ubice radile po Svijetu,a da za to nikome ne odgovaraju.Ako si čovek šta ne pomeneš sraman napad na SRBIJU vas 19 ALA je napalo malu SRBIJU i oteli nam KOSOVO,i to bez odobrenja Ujedinjeni Nacija.Sad tražiš da RUSI vrate Krim koji je bio i ostat će njihov..Mislim bolesno rečeno i jako drsko,pumpanje naboja protiv RUSIJE.Poljaci evo 70 god.nisu svoji na svojemu.