UDARNA VEST IZ HAGA! Podneo ostavku zbog OVK!

Zamenik tužioca u Specijalnom tužilaštvu u Hagu, Kvai Hong Ip, podneo je danas ostavku nakon skandala sa dosijeima koji su poslati kancelariji veterana tzv. OVK.

Hag
Hag, Foto: Tanjug/Peter Dejong

Prema pisanju prištinske Gazete ekspres, on je podneo ostavku jer je nekoliko hiljada dosijea, koji sadrže imena svedoka i njihova svedočenja, dospeo u Organizaciju veterana OVK.

Da li Haški sud pomaže OVK teroristima?

Ukupan broj glasova: 2540

 • Da: 97% (2452)
 • Ne: 2% (47)
 • Ne znam: 2% (41)

Kako se navodi, Ip je neko vreme bio na položaju specijalnog tužioca, nakon odlaska Davida Švendimana i na toj poziciji je ispitivao članove tzv. OVK koji su bili pozvani u Hag kao osumnjičeni.

Hag
Hag, Foto: Tanjug

Organizacija veterana OVK, koja se protivi postojanju Specijalnog suda, kaže da dosijei koji su stigli u njihovu kancelariju sadrže originalne dokumente Tribunala.

Ip je britanski advokat sa velikim iskustvom kao međunarodni tužilac na Zapadnom Balkanu, a radio je kao Švendimanov zamenik, kao specijalni tužilac i kao glavni tužilac Specijalne istražne radne grupe i šef Specijalnog tužilaštva.

Povezane vesti

 • Korisnik: vladimir
  18/09/2020 - 00:24
  Treba odmah da se alarmira EU, UN, i sve moguće institucije. Tražiti odgovornost suda, pohapsiti izvršioce i odmah Kfor da oduzme dokumenta . Usloviti dalje pregovore. Poslati pisma svim evropskim zemljama. Krenuti u sveopštu akciju.
 • Korisnik: Dragiša
  17/09/2020 - 19:32
  Ovaj brit je prodao dokumenta sa imenima svedoka i svedočenjima ovih mučenika koji će nestati sa lica zemlje, podneo ostavku i otišao u finansijsku penziju.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi