Džejmi Klos
Printscreen
Džejmi Klos

Printscreen

Džejmi Klos, Foto: Printscreen

On je tom pirlikom uzviknuo "Zbogom, Džejmi!"

Patersonove poslednje reči na slobodi, budući da zločin ubistva s predumišljajem sa sobom nosi kaznu od doživotnog zatvora, zaledile su krv u žilama okupljenih u sudnici u američkoj saveznoj državi Viskonsin.

Pročitajte još:

On je priznao da je 15. oktobra prošle godine oteo Džejmi nakon što je njene roditelje ubio u njihovoj kući. Otmičar je potom 88 dana devojčicu držao u zatočeništvu u zabačenoj kolibi. Devojčica je u januaru ove godine uspela da pobegne.

Istražitelji okruga Baron u Viskonsinu mesecima su tražili Klos i njenog otmičara. U policijskoj prijavi stoji da je Paterson službenicima rekao da je odlučio da otme Džejmi Jayme kada ju je video kako se ukrcava na školski autobus. Otmičar je istražiteljima rekao da je s Klos pobegao u svoj dom u mestu Gordon u Viskonsinu.

Preporučujemo i ovo:

Paterson je za Klos ispod svog kreveta napravio "životni prostor", koji bi teškim tegovima zabarikadirao svaki put kada bi morao da izađe iz kuće. Džejmi je ispod Patersonovog kreveta nekada provodila i po 12 sati. Za to vreme nije dobijala ni vode ni hrane, a nije smela ni da ide u toalet.

Džejmi je nađena u radijusu od deset kilometara daleko od kuće. Lokalne novine "Mineapolis star tribjun" intervjuisale su učitelja, kome je jedan komšija rekao da je pronašao Džejmi dok je šetao psa.

Njen učitelj je naveo da je Džejmi bila mršava, prljava i da je nosila prevelike cipele.

- Ovo je Džejmi Klos, zovi policiju! – rekao mu je komšija prestravljen Džejminim izgledom.

- Džejmi i njena porodica žele da se zahvale svima koji su joj pomogli poklonima i velikodušnim donacijama iz celog sveta. Džejmi ceni sve poklone i pisma podrške koje je dobila. Sve te lepe reči pomogle su joj i utešile je - rekli su u februaru članovi njene porodice.

Patersonu za ubistvo s predumišljajem preti maksimalna zatvorska kazna, odnosno doživotna kazna zatvora dok je maksimalna kazna za otmicu 40 godina zatvora.