POZVAO IH U SOBU JEDNU PO JEDNU Otac godinama silovao ćerke, a onda su Kristina (19), Angelina (18) i Marija (17) smislile brutalan plan da mu se osvete! (FOTO/ VIDEO)

Tri sestre ubile su oca dok je spavao u stanu.

Tri sestre ubile oca
Tri sestre ubile oca, Foto: Facebook printscreen

* Tri sestre ubile oca dok je spavao u stanu u Moskvi

* Istraga je pokazala da ih je otac godinama fizički, psihički i seksualno zlostavljao

* Majka devojaka je takođe bila Kačaturijanova žrtva

Istraga je pokazala da ih je otac godinama fizički, psihički i seksualno zlostavljao. Optužene su za ubistvo, ali je njihov slučaj pokrenuo debatu u Rusiji, a više od 300.000 ljudi potpisalo je peticiju tražeći njihovo oslobađanje.

Tokom večeri 27. jula 2018. godine, Mihail Kačaturijan koji je imao 57 godina, pozvao je Kristinu, Angelinu i Mariju jednu po jednu u sobu. Vikao je na njih govoreći da nisu dobro očistile stan i lica im poprskao biber sprejem.

UŽAS U GRČKOJ! Poginuo srpski državljanin u teškoj saobraćajnoj nesreći! Ima i povređenih!

Kristina je imala 19 godina, Angelina 18, a Marija 17.

Iste večeri - kada je zaspao - ćerke su ga napale nožem, čekićem i biber sprejom. Nanele su mu smrtonosne povrede po glavi, vratu i grudima.

Devojke su zatim pozvale policiju i uhapšene su na licu mesta. Na njegovom telu pronađeno je više od 30 uboda nožem.

Istraga je otkrila dugu istoriju nasilja u porodici. Tri godine je Kačaturijan redovno tukao ćerke, držao ih zatočene i seksualno ih zlostavljao. Tortura koju su preživele navedena je u optužnici koju je tužilaštvo podnelo protiv njih tri.

HOROR U APATINU! Zvonko došao na Dunav sa prijateljem, a onda je nestao! Ubrzo je pronađeno njegovo mrtvo telo! (FOTO)

Za slučaj se ubrzo pročulo širom Rusije. Aktivisti za ljudska prava navode da sestre ne treba tretirati kao kriminalce, već kao žrtve. Oni kažu da devojke nisu mogle da traže pomoć i zaštite se od nasilnog oca.

Međutim, u Rusiji ne postoji zakon o zaštiti žrtava nasilja u porodici.

Ruska policija ovakve slučajeve uglavnom tretira kao „porodično pitanje", nudeći žrtvama malu ili nikakvu pomoć. Prema zakonskim izmenama uvedenim 2017. godine, osobi koja pretuče člana porodice izriče se novčana kazna ili dve nedelje pritvora, ako povrede nisu toliko ozbiljne da žrtva završi u bolnici.

SLUČAJ ELITNA PROSTITUCIJA! Afera otkrivena kada su dve poznate Srpkinje uhapšene u hotelu sa Turcima, a sada je sud doneo odluku za njihovog makroa Mihajla Maksimovića!

Majka devojaka je takođe bila Kačaturijanova žrtva. Godinama unazad obraćala se policiji tražeći pomoć. Policiju su zvale i komšije koje su ga se plašile. Nema dokaza da je policija reagovala na bilo koji od ovih poziva.

Sestre ubile oca
Sestre ubile oca, Foto: Youtube printscreen

Majka je ranije prijavljivala nasilje, ali policija nije reagovala.

U vreme ubistva, majka ovih devojaka nije živela sa njima, a Kačaturijan je ćerkama zabranio da kontaktiraju sa njom. Premaprocenama psihijatara, devojke su živele u izolaciji i borile su se sa posttraumatskim stresom.

STRAVIČNA PUCNJAVA U NOVOM PAZARU Muškarac ubijen ispred restorana, policija blokirala grad!

Slučaj sestara teče sporo. One više nisu u pritvoru, ali ne mogu da pričaju sa novinarima, niti jedna sa drugom.

Tužioci insistiraju na tome da je ubistvo Kačaturijana bilo ubistvo s predumišljajem. Oni tvrde da su sestre ubistvo isplanirale navodeći da je on spavao, a da su devojke nož ukrale ranije tog dana. Motiv je bila osveta, tvrde oni.

Ukoliko ih proglase krivim, sestrama preti kazna od 20 godina zatvora. Angelina je navodno koristila čekić, Marija nož, a Kristina biber sprej.

OVO JE DA SE ČOVEK RASPLAČE Ignjat pre smrti objavio fotografiju na kojoj snažno grli Bogdana! Nije ni slutio da će umreti od njegove ruke! (FOTO)

Međutim, advokat odbrane navodi da je ubistvo bilo čin samoodbrane. U Rusiji je samoodbrana definisana i kao odbrana od neposrednog nasilju, ali i odbrana od „neprekidnog zločina", kao što su talačke situacije u kojima su žrtve mučene.

Odbrana insistira na tome da su sestre bile žrtve „neprekidnog zločina" i da treba da budu oslobođene. Advokati sestara nadaju se da će slučaj biti odbačen jer je istraga potvrdila da je Kačaturijan zlostavljao ćerke od 2014. godine.

CEO JABUKOVAC NA POLIGRAFU Policajci uhapšenom komšiji spomenuli sačmaru koju su našli, zanemeli kad je izgovorio ovo! Šok detalji istrage masakra!

Aktivisti za ljudska prava, kao i mnogi drugi u Rusiji, traže da se zakoni izmene i da država otvori sigurne kuće, uvede mere zabrane prilaska i organizuje kurseva za upravljanje agresivnim ponašanjem nasilnika.

Pojavile se osobe koje mogu da RASVETLE ZLOČIN! Jedna stvar u odnosu Ignjata i Bogdana je posebno ČUDNA!

AUTOR: Blic/ Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 22.08.2019. 18:24 Njemu je juče nakon hapšenja određen pritvor do 30 dana.

Ipak, iz nekih konzervativnijih krugova u Rusiji govori se i protiv sestara Kačaturijan. Iz organizacije Muška država čiji članovi navode da su njihove osnovne vrednosti „patriotizam" i „nacionalizam", organizovali su kampanju „Ubice iza rešetaka" insistirajući da devojke ne mogu biti oslobođene.

BRATOUBICA UPISAO PSIHOLOGIJU, BRILJIRAO NA PRIJEMNOM Bogdan se ćutanjem branio na sudu, misle da nije bio pri sebi! Gradom se čuju svakakve priče, jedno je posebna misterija (FOTO)

Pored peticije koju su potpisali mnogi koji traže oslobađanje sestara, u znak solidarnosti sa njima organizovana su okupljanja, pozorišne predstave i poetske večeri.

Bonus video

Neverovatno parkiranje u centru Beograda!

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi