Angela Merkel
AP Photo/Lefteris Pitarakis
Angela Merkel

AP Photo/Lefteris Pitarakis

Angela Merkel, Foto: AP Photo/Lefteris Pitarakis

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otputovao je juče u Minhen, gde učestvuje na 55. Minhenskoj konferenciji o bezbednosti.

Vučić je, ranije, najavio da u Minhenu, gde se okuplja svetska politička elita, ide da se bori za Srbiju.

Kako se ističe u saopštenju dostavljenom Tanjugu, posle 2017. nemačka kancelarka Angela Merkel ponovo će uzeti učešće na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji, na kojoj će govoriti i šef nemačke diplomatije Hajko Mas, ministarka odbrane Ursula fon der Lajen, ministar privrede Peter Altmajer, vicekancelar i ministar finansija Olaf Šolc, ali i više od 45 poslanika Bundestaga iz svih frakcija.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Obraćanje @bundeskanzlerin na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji #MSC

A post shared by Budućnost Srbije (@buducnostsrbijeav) on Feb 16, 2019 at 2:37am PST

Među učesnicima će biti i visoki zvaničnici Kine, šefica evropske diplomatije Federika Mogerini, generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg, ali i šefovi Međunarodnog monetarnog fonda i Svetske banke.

Pročitajte još:

Na dnevnom redu konferencije posebna tema biće posledice nove ere takmičenja velikih sila, a govoriće se i o kontroli naoružanja i saradnji u odbrambenoj politici.

Pročitajte i ovo:

Evropska komisija najavila je da će komesar Johanes Han zajedno sa predsednicima Aleksandrom Vučićem i Hašimom Tačijem 16. februara učestvovati na panelu Bezbednost u jugoistočnoj Evropi, u okviru Minhenske bezbednosne konferencije.