Havijer Burilo Askaraga
Printscreen
Havijer Burilo Askaraga, Foto: Printscreen

Jedan od najbogatijih ljudi u Meksiku uhapšen je zbog sumnje da je ubio svog 11-sina dok su krstarili brodom u Zalivu San Franciska.

Havijer Burilo Askaraga (57) uhapšen je u nedelju u svojoj luksuznoj kući u Belvederu, nakon što je u alkoholisanom stanju svojim brodom "Protektor Targa", dugim 10 metara, povredio i usmrtio svog sina.

Pročitajte još:

Burilo je na brodu bio sa svoja dva sina, starosti 11 i 27 godina. Oba sina su pala sa broda u otvoreno more, blizu ostrva Ejndžel kod San Franciska. Istražitelji veruju da su pali sa palube kad je brod udario u talase. Policija je saopštila da je Burilo vratio sinove na brod i odvezao ih u Jaht klub “Korintijan” u Tiberonu, gde je 11-godišnjak proglašen mrtvim, preneo je “Los Anđeles tajms”.

Stariji sin je sa posekotinama na nozi prevezen u bolnicu. On je razgovarao sa policijom, ali nije objavljeno šta im je rekao.

- Ovo je tragedija. Zajednica je šokirana – rekao je Kronin.

Nije poznato kojom se brzinom kretao brod niti da li su Burilovi sinovi imali na sebi prsluke za spasavanje kad su pali sa palube. Mlađi sin je, kako pišu mediji, bio učenik međunarodne škole u Emerivilu dve godine, nakon čega je ove godine prešao na kućno školovanje.

Burilo je pušten juče iz pritvora uz kauciju od milion dolara. Tajkun, poznat po luksuznim hotelima i restoranima širom Meksika, sam je pozvao policiju u nedelju oko 19.00 sati. Policija nije rekla da li on ima veze sa porodicom Askaraga, koja je osnovala Grupu Televisa, medijsko carstvo koje prozvodi televizijski program na španskom jeziku koji se emituje širom Južne Amerike i dominira izveštavanjem u Meksiku.

Burilo je kuću u oblasti Marin kupio 2004. za 10,2 miliona dolara. On i njegova žena Rouz takođe imaju nekretnine u San Dijegu i Sausalitu. Izgradio je odmaralište u Bahi i projekte u Kaliforniji i Teksasu, a njegovi prihodi su 176.000 dolara mesečno, kako je izvor iz porodice rekao za "Marin independent žurnal". Burilo poseduje i kuću u Kenvudu, u kojoj je živeo do prošlog meseca kad se preselio u Belvedere.

Objavljen zastrašujući snimak: Operacije su u toku na različitim mestima, očekuje krv!

AUTOR: Tanjug; D.K. DATUM I VREME: 16.09.2019. 19:13 Medijska mreža Islamske države emitovala je danas audio poruku za koju tvrdi da dolazi od lidera te terorističke organizacije Abu Bakra al Bagdadija, a u kojoj on upozorava da su u toku nove operacije.

Prema pisanju “Njujork tajmsa” o Burilovoj ženidbi 1989. sa Alehandrom Aleman, ćerkom pokojnog predsednika Meksika Miguelom Alemanom, stoji da je on vlasnik Kase de Kampo, odmarališta i restorana u Kuernavaki, hotela Ric u Akapulku i drugih nekretnina.

Mediji su takođe preneli da je Burilova žena Rouz, sa kojom je u braku 20 godina, podnela zahtev za razvodu u Marinu i da je zatražila alimentaciju za sinove.

- Havijer je član izvanredne i politički moćne porodice u Meksiku - navela je u zahtevu Rouz, koja se preselila u iznajmljenu kuću u Tiberonu.

BONUS VIDEO: Gori automobil na Pupinovom mostu!