Nikolas Maduro
EPA/Cristian Hernandez
Nikolas Maduro

EPA/Cristian Hernandez

Nikolas Maduro, Foto: EPA/Cristian Hernandez

Venecuelanski predsednik Nikolas Maduro najavio je u utorak da planira da poseti Iran kako bi potpisao brojne dokumente, uključujući i one u oblasti energetike i vojske. Maduro je na Tvitteru napisao:

iran

Shutterstock

Iran, Foto: Shutterstock

- Uskoro idem u Iran čim nam epidemiološki uslovi omoguće da učestvujemo u iransko-venecuelanskom vladinom odboru, da potpišemo sporazume i dokumente o saradnji u oblastima energetike, finansija, vojske, poljoprivredne, tehnološke i naučne saradnje, kao i u oblasti zdravstvene zaštite. 

Nikolas Maduro

Tanjug

Nikolas Maduro, Foto: Tanjug

Bahram Amir Ahmadijan, iranski stručnjak za međunarodna i geopolitička pitanja, potvrdio je juče da je Venecuela, uprkos američkim sankcijama, bila u mogućnosti da održi trgovinske razmene sa Iranom, bilo plaćanjem gotovine ili razmenom robe i bez pribegavanja međunarodnim bankarskim procedurama koje kontrolišu Sjedinjene Američke Države.

iran

Shutterstock

Iran, Foto: Shutterstock

- Pre dva dana, iranski ministar spoljnih poslova Mohamad Džavad Zarif potvrdio je da je Teheran spreman da nastavi isporuku nafte u Venecuelu ukoliko Karakas zatraži više - izjavio je pre dva dana portparol iranskog ministarstva spoljnih poslova Abas Musavi.