Italija
screenshoot/Youtube
Italija

screenshoot/Youtube

Italija, Foto: screenshoot/Youtube

Italijanska policija saopštila je danas da je zaplenila pravi ratni arsenal, uključujući jednu raketu vazduh-vazduh i oko 20 savremenih pušaka tokom racije u domovima simpatizera ekstremne desnice na severu zemlje.

PROČITAJ JOŠ:

Ta antiteroristička operacija bila namenjena protiv Italijana sa "ekstremističkom ideologijom" koji su se borili na strani proruskih pobunjenika protiv ukrajinskih snaga bezbednosti u istočnoj Ukrajini.

- Tokom operacije je zaplenjena raketa vazduh-vazduh u savršenom stanju a koju je koristila vojska Katara - navela je policija i dodala da je pronađeno oko 20 modernih komada oružja, među kojima automatske puške poslednje generacije, kao i municija i neonacistički propagandni materijal.

Policija je uhapsila tri osobe, Fabija del Berdjola, bivšeg kandidata jedne izborne liste neonacističke grupe Nova snaga (Forza Nuova), jednog Švajcarca i jednog Italijana, koji je osumnjičen da je hteo da proda raketu.

Oni su zaustavljeni nedaleko od međunarodnog aerodroma "Forli", na severu Italije.

Raketu koja je pronađena proizvela je francuska kompanija "Matra", a mediji prenose da je pripadala Oružanim snagama Katara.

Prema rečima policije, oni su pokušali da prodaju raketu.