Asad posetio vojnike na frontu
Printscreen: Youtube
Asad posetio vojnike na frontu

Printscreen: Youtube

Asad posetio vojnike na frontu, Foto: Printscreen: Youtube

 

* Napetosti rastu na severu Sirije,

* Nova vest je da Damask premešta svoju vojsku

* Oni kreću u susret turskim trupama koje izvode operaciju protiv Kurda u tom području

- Odredi sirijske vojske počeli su da se kreću prema severu, kako bi se suprotstavili turskoj agresiji - piše sirijska agencija SANA.

Prodor turske vojske

Liveuamap

Prodor turske vojske, Foto: Liveuamap

Turske snage su ušle do 35 kilometara duboko u Siriju, saopštila je libanska televizija "Majadin", pozivajući se na sopstvene izvore, rekavši da bi sirijska vojska mogla u narednih 48 časova da uđe u gradove Manbidž i Kobane.

Rukom je pokazao simbol kojeg se Kurdi najviše plaše!

AUTOR: Alo.rs/A.M. DATUM I VREME: 13.10.2019. 15:40 Pakao im se sprema Sivi vukovi, Foto: Printscreen Twitter * Turski vojnici koji su ušli u kurdski grad Tel Abijad pokazali su rukom neobičan simbol * Znak "organizacije "Sivi vukovi" * Radi se o panturskoj organizaciji kojoj je cilj obnova Osmanskog carstva Turska vojska sa tenkovima i uz pomoć boraca iz redova sirijskih pobunjenika upala je duboko u sirijsku teritoriju boreći se protiv Kurda.

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan je 9. oktobra objavio da počinje operacija "Izvor mira" u severnoj Siriji. Ankara je saopštila da su dejstva turske vojske usmerena protiv Radničke partije Kurdistana (PKK) i terorističke organizacije DAEŠ. Turska avijacija istog dana napala je grad Ras el Ain i niz drugih sirijskih gradova na granici dveju zemalja. Kasnije je objavljen početak kopnenog dela operacije.

Pročitajte još:

Tursko Ministarstvo odbrane je 12. oktobra saopštilo da su turska vojska i sirijska oružana opozicija preuzeli kontrolu nad Ras el Ainom.

Sirijske vlasti su više puta osuđivale okupacionu politiku Turske na severu Sirije. Rusija je navela da Turska treba da izbegava dejstva koja bi mogla stati na put rešavanju sirijskog sukoba, koji traje od 2011. godine.

BONUS VIDEO: Delije zaustavile autobus