Bolivijci
Youtube/Printscreen
Bolivijci, Foto: Youtube/Printscreen

 

* Policija i vojska u Boliviji upotrebile su pendreke i suzavce za rasterivanje pristalica Eva Moralesa

* Oni protestuju u La Pazu protiv imenovanja privremene predsednice zemlje Žanin Anjez

* Grupa "Crveni pončo" organizovala je marš u pravcu vladinog kvarta

Oni traže ostavku privremene predsednice Žanin Anjez. Komandant nacionalne policije Juri Kalderon je ipak saopštio da pripadnici policije ubeđuju stanovnike prestonice da dobrovoljno uklone barikade.

Pročitajte još:

On je saopštio da se situacija u zemlji polako normalizuje.

Zavera SAD

U međuvremenu se javio iz Meksika i bivši predsednik Evo Morales. On je osudio odluku Donalda Trampa da prizna samoproglašenu vladu u La Pazu i izjavio da državni udar u njegovoj zemlji ima korene u SAD.

Procureli novi detalji državnog udara u Boliviji. Evo ko stoji iza svrgavanja predsednika (FOTO)

AUTOR: Alo/Republika/V.M. DATUM I VREME: 12.11.2019. 21:12 Za njega govore da je produžena ruka CIA. Bolivija, Evo Morales, Foto: Tanjug/Juan Karita * Iza rušenja predsednika Eva Moralesa u boliviji stoji Srbin!

- Osuđujemo odluku Trampa da prizna dejstva i samoproglašenu vladu uz pomoć policije i vojske. Državni udar, koji je povukao za sobom pogibiju moje bolivijske braće, predstavlja političku i ekonomsku zaveru koja dolazi iz SAD - napisao je Morales na Tviteru.

Povezane teme:

Srbin je srušio Moralesa

Da podsetimo, prema pisanju portala Republika, iza rušenja Eva Moralesa navodno stoji Srbin. U pitanju je nekadašnji "otporaš" i isturena ruke CIA, Srđa Popović.

On se već išlifovao u kreiranju obojenih revolucija širom sveta, pa je tako umešao svoje prste i u nasilnom svrgavanju legitimno izabranog predsednika Bolivije Eva Moralesa.

BONUS VIDEO: Oteta maloletna deca Slavice Burmazović vratila su se u Srbiju!