LAZANSKI ZNAO MARŠALOVU TAJNU Najcrnje slutnje ostvariće se uskoro pred našim očima!

NATO se raspoređuje na granicama Rusije, a ruska vojska opet je formirala Prvu tenkovsku armiju, jača snage na zapadnom pravcu, zaustavljen je proces prelaska sa divizijskog na brigadni sistem

Miroslav Lazanski
Miroslav Lazanski, Foto: Youtube printscreen

 

 

Naučni skup "Lekcije Ogarkova", koji organizuje Centar za analize strategija i tehnologija iz Moskve, 30. oktobra ove godine, biće posvećen upravo temama širenja NATO-a.

Maršal Sovjetskog Saveza Nikolaj Vasiljevič Ogarkov bio je načelnik Generalštaba oružanih snaga Sovjetskog Saveza u periodu od 1977. do 1984. godine. On je bio tvorac nove sovjetske vojne doktrine "Operativni manevar", koja je nastala kao sovjetska reakcija na NATO doktrinu "Vazdušno-kopnena bitka 2000", čiji je kreator bio tadašnji vrhovni komandant NATO-a, američki general Bernard Rodžers.

Maršal Ogarkov se uvek zauzimao da Sovjetski Savez mora da ima najsnažnije vojne formacije upravo u evropskom delu SSSR-a, jedinice koje mogu da brzo reaguju. Bio je protiv prelaska sa divizijskog na brigadni sistem, posebno je bio protiv ukidanja krupnih tenkovskih formacija, bio je protiv ulaska sovjetske armije u Avganistan, slovio je za pravog intelektualca među vojnicima, bio je verovatno tada i najobrazovaniji sovjetski oficir.

No, Politbiro KP SS odlučivao je o svemu, pa i o tim vojnim pitanjima. Posle funkcije načelnika Generalštaba, maršal Ogarkov je imenovan na položaj vrhovnog komandanta Zapadnog fronta, što se tada smatralo jačom vojnom pozicijom od načelnika Generalštaba.

Ambasador Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski je u zagrebačkim medijima svojevremeno puno pisao o stavovima i idejama maršala Ogarkova, a prvi je u svetu, u "Vjesniku", objavio i objasnio novu poziciju maršala Ogarkova kao komandanta Zapadnog fronta. Taj tekst Lazanskog je dva dana kasnije preneo nemački list "Velt".

Lazanski se pridružio organizacionom komitetu naučnog skupa koji je 23. januara 2020, položio vence na grob maršala Ogarkova na Novodevičevskom groblju u Moskvi. Vence su položili bivši načelnik Generalštaba ruske vojske general Balujevski, inače idejni tvorac akcije ruskih snaga na aerodromu Priština 1999, zamenik generalnog sekretara ODKB Pjotr Tihonovski i vojni ataše Belorusije, pukovnik Jevgenij Artemenko.

Povezane vesti

 • Korisnik: Kapisla
  27/01/2020 - 12:28
  Lazanski mlati praznu slamu. Ameri neće seći granu na kojoj sede. Rusi su ta grana. Ameri su bogate kukavice. Oni lupaju čvrge slabijima od sebe.
  • BAGRO @Kapisla
   27/01/2020 - 15:14
   LAZANSKI KADA NISI HTEO DA RATUJES ZA SRBIJU SADA POLOZI ZIVOT ZA RUSIJU...SLAVA TI
 • Korisnik: Lazanski
  26/01/2020 - 21:51
  Bio je specijalni ruski tajni agent koji je ubio Josipa Broza Tita.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi