ORILA SE MUZIKA PRE POKOLJA Na oružju "Obilić", u automobilu – pesma o Karadžiću

Muškarac koji je krvnički ubijao vernike, slušao je četničku pesmu "Od Bihaća do Petrovca sela".

Radovan Karadžić
Radovan Karadžić, Foto: AP/Yves Herman

Na Novom Zelandu dogodio se teroristički napad na dve džamije, u kom je 49 vernika ubijeno, a 20 ranjeno. Na Jutjubu je osvanuo snimak iz kola napadača pre nego što je izvršio masakr.

Dok se spremao za ulazak u džamiju, muškarac koji je krvnički ubijao vernike, slušao je četničku pesmu "Od Bihaća do Petrovca sela".

 

On je osim "pripremnog dela", putujući u kolima, snimio i sam čin terorističkog napada. Na tom snimku se vidi kako on sa dugom cevi ulazi u džamije i počinje paljbu po vernicima koji puze, vrište i pokušavaju da pobegnu.

 

Prema rečima zvaničnika, ovo je "najmračniji dan ikada na Novom Zelandu".

Brenton Tarant, 28-godišnji Australijanac je u automobilu, kojim se dovezao do džamije u kojoj je ubio desetine ljudi, slušao i pesmu posvećenu Radovanu Karadžiću.

“Poreklo jezika kojim govorim je evropsko, moja kultura je evropska, moja politička ubeđenja su evropska, moja filozofska uverenja su evropska, moj identitet je evropski i, najvažnije, moja krv je evropska. Šta je Australijanac nego pijani Evropljanin? Šalim se, ali Australija je evropska kolonija”, naveo je Tarant.

Novi Zeland
Novi Zeland, Foto: Tanjug/AP

On je dodao i da sebe opisuje kao etnonacionalistu i ekofašistu, komunistu, anarhistu i libertarijanca.

“Na oružju i okvirima za municiju je ispisao imena i nekoliko srpskih vojnih figura, uključujući Miloša Obilića, Baju Pivljanina, Novaka Vujoševića, Marka Miljanova. Uoči napada je slušao muziku na srpskom jeziku, pesmu posvećenu Radovanu Karadžiću”, dodaje se.

 

Ovo su stihovi pesme koja se čula u napadačevom automobilu:

Od Bihaća do Petrovca sela, do Petrovca sela
Srpska zemlja napadnuta cela, napadnuta cela.

Joj da vide hrvatske Ustaše, hrvatske Ustaše
Ne dirajte vi ognjište naše, vi ognjište naše

Karadžiću vodi Srbe svoje, vodi Srbe svoje
Nek se vidi, nikog se ne boje, nikog se ne boje

Iz Krajine krenuli su vuci, krenuli su vuci
Čuvajte se Ustaše i Turci, Ustaše i Turci.

Karadžiću vodi Srbe svoje, vodi Srbe svoje
Nek se vidi, nikog se ne boje, nikog se ne boje.

 

Zanimljivo je i to da upravo ovu pesmu u kojoj se pominje Radovan Karadžić, napadač peva samo pet dana pre izricanja drugostepene presude bivšem predsedniku RS.

 

Povezane vesti

 • Korisnik: istoricar
  15/03/2019 - 20:22
  Postoji rizik da ovaj napad bude iskoriscen za propagandu protiv Srba, a ovaj priglupi clanak ide takvoj propagandi na ruku. Bajo Pivljanin i Marko Miljanov nisu Srbi nego su Crnogorci,dakle rodjeni su na tlu jedne buduce NATO clanice. Srbija sa njima nema nista zajednicko i molim citaoce da tako i komentarisu po svim blogovima u svetu. Ako neko pocne da dokazuje da su oni Srbi, jer su Crnogorci poreklom Srbi, to nam moze u buducnosti samo koristiti.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi