Malme, Švedska
Tanjug/AP
Malme, Švedska

Tanjug/AP

Malme, Švedska, Foto: Tanjug/AP

Švedska policija ranila je sinoć muškarca na glavnoj železničkoj stanici u Malmeu, nakon što su svedoci rekli da je pretio i tvrdio da nosi eksploziv i vatreno oružje, saopštili su policijski zvaničnici.

Kokain

printskrin

Glavno središte železničkog saobraćaja na jugu Švedske zbog incidenta je bio evakuisano, a nitko nije povređen osim muškarca kojeg je iz vatrenog oružja pogodio policajac.

- Pozadina i razlog je preteće ponašanje muškarca. Nosio je dve torbe i tvrdioda su u njima vatreno oružje i eksploziv - rekao je policijski zvaničnik Per-Olof Sojset na konferenciji za novinare, prenosi sinoć Index.hr.

helikopter, jna, spasavanje

printscren youtube

Muškarcu, čiji identitet još nije utvrđen, pružena je medicinska pomoc, a torbe koje je nosio podvrgnute su kontrolisanim eksplozijama, navode iz policije.

Muškarca su uhapsili zbog pretnje, a među njegovim stvarima pronađeno je nekoliko ličnih dokumenata s različitim identitetima.

Pročitajte još:

Iako je nejasno jesu li torbe sadržale bilo kakve opasne predmete, Sojset je rekao da su službenici na mestu incidenta morali da reaguju pod pretpostavkom da se radi o terorističkom činu.

Povećana je prisutnost policajaca na javnim mestima u Malmeu, obalskom gradu sa oko 300.000 stanovnika.

Železnicki saobraćaj na toj relaciji je zbog istrage obustavljen, saopštili su regionalni i nacionalni železnički prevoznici.

Donald Tramp, Melanija Tramp

AP Photo/Kirsty Wigglesworth