Beč
Google street view
Beč

Google street view

Beč, Foto: Google street view

"Poznato je da već mesecima nismo u mogućnosti da proslavimo zajednički, saborno i svečano naša bogosluženja i praznike. Badnji dan i Božić smo proslavili na sličan način kao i do sada. Međutim, nećemo moći da proslavimo našu hramovnu slavu onako kako smo navikli i kako dolikuje. Biće skromno, kao i ostala bogosluženja bez prisustva naroda, sa direktnim prenosom službe", saopšteno je iz Sabornog hrama.

Svi vernici, koji to žele, mogu danas da svrate do hrama, posluže se žitom I slavskim kolačem, dobiju skroman dar, a deca Svetosavske paketiće.

"Ipak, Eparhija austrijsko-švajcarska pripremila jednu monografiju - zbirku o dosadašnjim Svetosavskim akademijama (od devedesetih godina do danas). Zbirka, usled otežanog dostavljanja robe preko granice tokom pandemije, još nije stigla do Beča. Međutim, još u prvoj polovini februara, dočekaćemo je ovde kod nas i potom će svaki vernik dobiti po jedan primerak na poklon, u čast dosadašnjih akademija, ali i u znak nepomutne i iskrene ljubavi prema svim vernicima i svakako, u znak ogrmonog poštovanja prema crkvenosti našeg blagočestivog naroda", najavljeno je u saopštenju.

Ova monografija, kako se ističe, treba da bude jedan signal utehe i ljubavi, obzirom da je ova vanredna situacija u Beču toliko stroga, da okupljanja nisu moguća, tako da nije moguće organizovati ni proslavu u hramu, niti dečije recitacije, ali još manje samu Akademiju.

PROČITAJTE JOŠ: