Oven Keri
Facebook printscreen
Oven Keri

Facebook printscreen

Oven Keri, Foto: Facebook printscreen

Osamnaestogodišnji Oven Keri je otišao na rođendansko slavlje sa svojom devojkom, a ubrzo potom se onesvestio i preminuo nakon što je pojeo grilovanu piletinu i pomfrit u "Bajronu", poznatom lancu burgera u Velikoj Britaniji.

Pročitajte još:

Jedan doktor, koji se zadesio među ljudima koji su videli kad je Oven pao, požurio je da pomogne mladiću koji je ležao u devojčinom naručju. Hitna pomoć je brzo stigla, ali Oven već nije imao puls.

U bolnici je ustanovljeno da je preminuo.

Samo 55 minuta ranije, Oven je naručio grilovanu piletinu i pomfrit u navedenom restoranu. Rekao je osoblju da je alergičan na mlečne proizvode, pšenicu i orahe, ali se u toku obroka već žalio da ga usne peckaju i da oseća bol u stomaku.

Istraživanje je pokazalo da je piletina bila marinirana u mlaćenici (mlečnom napitku), a to nije bilo naznačeno u jelovniku.

piletina, žena, hrana

Shutterstock

Foto: Shutterstock

- U jelovniku nema ukaza na to da je u obroku bilo potencijalnog alergena - rekao je Brioni Balard, pomoćnik islednika.

Oven je preminuo od jake anafilaktičke reakcije na hranu.

- Ovo nije reakcija koja se često dešava, ali je veoma brza. Ljudi obično preminu u roku od 30 do 40 minuta kad ih zadesi anafilaktička reakcija na hranu - naveo je dr Robert Bojl, specijalista za alergije.

Svi trljaju oči kad prolaze pored ovog pogrebnog preduzeća! Niko ne može da veruje šta vidi! (FOTO)

AUTOR: Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 21.09.2019. 20:06 Jezivo! Foto: Alo!/ Rajko Ristić Da crni humor nije svojstven samo Srbima pokazuje fotografija pogrebnog preduzeća nastala negde na engleskom govornom području. Naime, u izlogu prodavnice pogrebne opreme nalazi se sanduk u obliku sarkofaga u kojem su sahranjivani egipatski faraoni, uz natpis: "Idite (na onaj svet) onako kako vi želite".

Ovenova porodica se danas zalaže da se usvoji "Ovenov zakon", koji bi restoranima u Velikoj Britaniji nalagao da se na jelovnicima za svaki obrok jasno prikaže i informacija o alergenu.

Ovo je "zagolicalo" britansku javnost jer je tamo još jedan tinejdžer preminuo nakon što je pojeo susam u bagetu na aerodromu Hitrou.

Bonus video

Poplava u Kraljice Marije