Ai Fen, doktorka iz Vuhana
printskrin
Ai Fen, doktorka iz Vuhana

printskrin

Ai Fen, doktorka iz Vuhana , Foto: printskrin

Blumberg je u januaru 2021. godine izvestio da je lekarka Ai Fen ostala gotovo slepa na jedno oko nakon operacije katarakte.

Mrežnjača joj se odvojila u oktobru 2020. godine što je dovelo do spora sa bolnicom zbog zloupotrebe. Sva tri oftalmologa u njenoj bolnici su navodno umrla i nije imao ko da nadgleda operaciju. Morala je da prestane da radi posle operacije, a onda je počela da gubi težinu tokom oporavka i postala je preslaba da drži i svoje dete.

Tada je prema pisanju medija došlo do njenog mentalnog sloma. Takođe je navedeno da više ne može da hoda bez pratnje nekog od članova porodice.

Dr Ai Fen je doktor hitnog odeljenja Centralne bolnice u Vuhanu. Kada je izbila epidemija Kovida-19, ona je tada bila među prvima koji su upozorili kineske vlasti na širenje novog, do tada nepoznatog soja koronavirusa.

Verovalo se da je u međuvremenu bila uhapšena. Njenom sudbinom se bavila i emisija “60 minuta Australija”.

“Pre samo dve nedelje šefica Hitne pomoći Centralne bolnice u Vuhanu izašla je u javnost tvrdeći da su vlasti sprečile nju i njene kolege da upozore svet… Sada je nestala a njena lokacija nije poznata”, navodi se u prilogu uz doktorkinu fotografiju.

Dr Ai je u poslednjem intervjuu pre navodnog nestanka priznala da “žali što nije više govorila”, nakon što je četvoro njenih kolega – uključujući dr Lija – obolelo od virusa i umrlo tokom borbe protiv epidemije.

Ai Fen, doktorka iz Vuhana

printskrin

Ai Fen, doktorka iz Vuhana , Foto: printskrin