POLICIJA IH SAD VRAĆA Stotine migranata ušlo u Makedoniju (VIDEO)

Nekoliko stotina migranta iz kampa na severu Grčke zaobišlo je danas graničnu ogradu i ušlo na teritoriju Makedonije. Makedonska policija ih vraća u Grčku. Granicu ilegalno prešlo i 28 novinara.

Migranti Makedonija
Sa decom u rukama prelaze reku, Foto: Twitter

Migranti među kojima je na desetine dece uputili su se ka istoku duž Suve reke, do nekoliko kilometara udaljene granice, ne obazirući se na poziv grčke policije da se vrate.

Posle višečasovnog pešačenja, oni su prešli reku i zaobišli ogradu koju su makedonske vlasti postavile da bi sprečile njihov prolazak.

Sada ih policija vraća natrag.

"Preduzimamo mere na vraćanju ove grupe u Grčku. Policija i vojska su pojačale graničnu bezbednost na kritičnim tačkama", rekla je portparolka makedonske policije.

Makedonski vojnici uveli su pojedine migrante u vojne kamione, ali nije poznato kuda će ih odvesti.

U Makedoniju je ilegalno ušla i grupa od 28 stranih novinara. Oni su odvedeni u policijsku stanicu i protiv svih će biti podesene prekršajne prijave zbog ilegalnog ulaska i zbog toga što nemaju odgovarajuću dozvolu za rad na makedonskoj teritoriji.

Podsetimo, makedonska policija rano jutros je iz nabujale Suve reke izvadila tela troje migranata koji su se udavili. Oni su bili u grupi od 26 avganistanskih izbeglica koji su pokušali ilegalno da pređu makedonsko-grčku granicu u blizini sela Moin. Ostali su spaseni i smešteni u prihvatni centar "Vinojug" kod Đevđelije.

U kampu kod Idomenija na grčkoj strani granice sa Makedonijom, prema procenama, ima oko 14.000 izbeglica koji žele da preko Makedonije nastave put ka Zapadnoj Evropi, uprkos odluci o zatvaranju granica za izbeglice duž balkanske rute.

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi