MARKA SU SLUČAJNO UBILI LOVCI Majka i devojka srećne zbog njegove smrti: "Bio je silovatelj i čudovište, nadamo se da trune u paklu"

Biciklista je slučajno ubijen u subotu u šumi.

Ulice i kafići se biraju za obračun
Ubistvo, Foto: Dejan Briza

Britanski biciklista slučajno je ubijen u subotu u šumi u Francuskoj, nedaleko od skijaškog resorta Montrionda, kad ga je mladi lovac zamenio za životinju. Tragedija koja se dogodila Marku Sutonu (34), brzo se proširila društvenim mrežama gde su poznati i nepoznati počeli da ostavljaju poruke saučešća.

Međutim, tuga za izgubljenim mladim životom ubrzo se rasplinula kad se javila njegova majka i rekla da je upravo to i zaslužio. Štaviše, žao joj je što nije patio, nego je umro odmah, jer joj je sin silovatelj. Javila se i jedna njegova žrtva i opisala ga kao ‘silovateljskog gada’, pa rekla da joj je drago što ga je stigla karma, piše Daily Mail.

ZA OSAM SATI ZARADIO JE IZNOS CELOKUPNOG BUDŽETA REPUBLIKE SRBIJE Ovaj čovek je oborio sve rekorde, kada vidite kako je to uradio ŽALIĆETE ŠTO SE TOGA NISTE SETILI!

Iako su ljudi iz celog sveta izjavljivali saučešće zbog tragične smrti mladog bicikliste, Marka kod kuće, u Britaniji, nazivaju čudovištem.

Sa 28 godina preselio je u Francusku gde je sa partnerom otvorio restoran. Te subote oko 18 muškaraca učestvovalo je u lovu, ali nisu videli biciklistu. Prema policijskom izveštaju Mark je bio obučen u svetle boje i imao je istaknute znakove zbog čega je trebalo da ga prepoznaju. Upucao ga je 22-godišnji lovac misleći da gađa životinju.

Uznemirujući detalji iz prošlosti

- Nesreća se dogodila u subotu uveče u gustoj šumi nedaleko od skijališta Montriond, oko 18 sati. Lovac je pao u duboki šok kada je shvatio što je učinio. Sada ga čeka suđenje i zatvor - rekao je policijski izvor. Pre nego što se otkrila njegova prošlost na Fejsbuku, poznati su ostavljali poruke saučešća.

- Ovo je strašna tragedija, ne mogu da verujem da Marka više nema. Bio je istinski dobar, skroman i živeo je za otvorene prostore - napisao je jedan Markov školski drug.

Međutim, uskoro su počeli da se otkrivaju  detalji iz njegove uznemirujuće prošlosti. Biciklista je navodno napao jednu svoju žrtvu u Caer, u Južnom Velsu, pre nego što je pobegao iz zemlje. Njegova majka Katrina objavila je oštru objavu na Fejsbuku:

- Nadam se da ćeš trunuti u paklu, Mark. Jedino sam razočarana što si umro odmah. Za sve zgranute ljude koji ovo čitaju, znajte da nisam nikakav zla osoba. Ja sam žena koja ga je rodila. No, ovaj čovek je bio čudovište. Metak je pogodio životinju. Dobro ste gađali. Karma te stigla.

'Ulovili su pravu zver'

Javila se i devojka, koju je poznavao u mlađim danima, a koja tvrdi da ju je napao stotinu puta. U razgovoru za britanski "The Sun", žena čiji se identitet zbog pravnih razloga ne sme otkriti, rekla je da nije ni zaslužio život kakav je vodio u Francuskoj:

- Bio je silovateljski gad i drago mi je što je mrtav. Kad sam čula da je ubijen, osetila sam olakšanje, kao da mi je veliki teret pao sa leđa. Jednostavno sam osetila olakšanje što nama ili bilo kome drugome više ne može nauditi. Zaslužio je da ga ubiju kao životinju jer je bio najveća životinja od svih. Ulovili su pravu zver. Volela bih da se ubica izvuče, jer nam je svima napravio uslugu. Stigla ga je karma, znala sam da će se to jednog dana dogoditi.

Mada njihova veza nije objašnjena do kraja, žena je ispričala da ju je Mark više puta napao:

- Udarao me je, davio me rukama, stavljao bi mi noževe pod vrat i tad bi mi pretio da će me ubiti. Udarao me, gurnuo me više puta niz stepenice, a jednom mi je zaglavio nogu vratima od auta.

Prvo hapšenje - sa 11 godina

O njegovom devijantnom ponašanju svedočila je i njegova majka. Rekla je da je nožem za rezanje ubo prijatelja u školi kad je imao samo 11 godina i tad je prvi put uhapšen. Ubrzo nakon toga preuzela ga je socijalna služba.

Jedna Markova bivša devojka se javila i rekla da je osetila olakšanje kad su joj rekli da je umro. Dodala je da su je razbesnile objave i posvete na Fejsbuku prema kojima ispada ‘anđeo’. Druga je otkrila da joj je slomio vilicu tokom svađe, dok su živeli zajedno u Prestonu, nakon čega je završio u zatvoru šest meseci.

Mark je iz Velike Britanije prvo otišao na Ibicu, nakon toga na putovanje po Aziji, a potom se smestio u Francuskoj.

Tužioci su otvorili istragu o 'teškom ubistvu' i istraga je u toku. Lovcu koji je ubio Britanca sada preti zatvor ako se utvrdi da je kriv, potvrdio je izvor iz suda.

Nije prva žrtva tokom sezone lova

Ovo je tek poslednji primer u nizu tragedija u kojima su pogođeni nedužni prolaznici tokom sezone lova u Francuskoj, koja je počela prošlog meseca.

Prošle je godine 59-godišnji planinar preminuo kad ga je pogodio lovac na divlje svinje u blizini sela. To se dogodilo u prvim danima sezone lova, u kojoj je stradao i 13-godišnji dečak kojeg je zabunom ustrelio njegov deda.

Prošle godine je ubijena i žena koja je sedila u svom vrtu kad je metak jednog lovca slučajno prošao kroz njenu ogradu. Tokom prethodnih godina je zabeleženo 18 smrtnih slučajeva u lovačkim nesrećama u Francuskoj, ali i velik broj povreda.

Pratite nas na Instagramu i Facebook-u

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE!

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi