VELIKA ORUŽANA AKCIJA U VENECUELI Madurovi agenti razbili terorističku mrežu: Uhapšen Gvaidov najbliži saradnik, policija mu našla puške i bombu!

Ministar unutrašnjih poslova Venecuele saopštio je da je najbliži saradnik samoproglašenog predsednika te zemlje Huana Gvaida uhapšen.

Nikolas Maduro
Nikolas Maduro, Foto: EPA/Miraflores Press Handout

Iz ministarstva su naveli da je advokat Roberto Marera uhapšen kao deo terorističke ćelije.

Venecuelanske bezbednosne snage privele su u četvrtak ujutro advokata Roberta Marera, ključnog saradnika opozicijskog čelnika Huana Gvaida, u njegovoj kući u Karakasu.

Obaveštajni agenti stigli su naoružani, u konvoju vozila, pred dom Roberta Marere i razvalili ulazna vrata, a potom ga odveli.

Akciju su odmah osudili Huan Gvaido i američki državni sekretar Majk Pompeo, koji je pozvao na hitno oslobađanje opozicionara.

- Pozvaćemo na odgovornost one koji su umešani - naveo je Pompeo na Twitteru.

Kako javljaju agencije, Marero je o upadu izvestio telefonskim pozivom, čiji je snimak kružio društvenim mrežama ubrzo nakon što se operacija odigrala.

Huan Gvaido
Huan Gvaido, Foto: EPA/Leonardo Munoz

Roberto Marero je šef kabineta Huana Gvaida, predsednika Narodne skupštine i samoproglašenog predsednika Venecuele.

Pretres je izvršen i u domu drugog opozicionara Serhija Vergare. On je rekao da ga je probudilo jako lupanje na vrata i da su agenti uperili oružje u njega.

Vergara i Marero pratili su Gvaida na nedavnoj latinoameričkoj turneji za pridobijanje međunarodne podrške za zbacivanje predsednika Venecuele Nikolasa Madura sa vlasti.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi