Grip, bolnica, virus
Alo!/Masanori Jošida
Grip, bolnica, virus

Alo!/Masanori Jošida

Foto: Alo!/Masanori Jošida

Luk iz Las Vegasa podvrgao se radijaciji zbog raka koji mu je dijagnostifikovan u maju prošle godine.

PROČITAJ JOŠ:

Ubrzo po početku terapije na koži su počeli da mu se pojavljuju bolni plikovi po licu i vratu, koji su se pogoršavali sa svakim narednim tretmanom radijacijom raka u limfnim čvorovima.

Njegova supruga Sindi (61) čitala je o kremi koja je popularna u Australiji, "MooGoo skinker", koja se originalno koristi za tretman vimena kod krava muzara, i navodno se pokazala delotvornom kod ekcema i plikova.

Luk

screenshoot/Daily mail

Luk, Foto: screenshoot/Daily mail

Preko interneta je kremu naručila u septembru, i ubrzo je počela da je koristi na svom suprugu tri puta dnevno. Kako kažu, zaista je delovala.

- Bio je u velikim bolovima, a ova krema mu je mnogo pomogla dok je bio na tretmanima radijacijom - rekla je.

PREPORUČUJEMO:

Njegove muke počele su još u maju, kada je primetio čvor na vratu dok se brijao. Ubrzo je posetio doktora, a nakon obavljenih analiza ustanovljeno je da ima rak grla.

Rečeno mu je da ima tumor na korenu jezika, veličine kao pola nokta. Čvor koji se pojavio na vratu bio je znak da su mu limfni sudovi inficirani.

Luk

screenshoot/Daily mail

Luk, Foto: screenshoot/Daily mail

Predložili su mu operaciju, tokom koje bi mu odstranili veći deo jezika što bi uticalo na njegove mogućnosti govora ali i ishrane. Odlučio se da ipak rizikuje sa radijacijom.

Međutim, samo dva dana nakon početka radijacije, počeo je da dobija bolne plikove na vratu i licu.

Posle meseci bolova, njegova supruga je naletela na ovu kremu, koju je odmah poručila.

- Prošao sam neke baš mračne trenutke, i nisam znao da li ću preživeti. Ali Bog je bio dobar, i moja žena je bila neverovatna, i sada sam dobro - rekao je.

Kako je Sindi rekla, čak je bolničko osoblje u Las Vegasu bilo iznenađeno promenom.

- Počela sam da mu mažem kremu u sredu, a kada sam u petak došla pitali su me "Šta si mu to stavljala na vrat? Kako to da izgleda ovoliko bolje" Bilo su šokirani - ispričala je.

Zahvaljujući radijaciji, uspešno je pobedio rak.