Tadžikistan
Printscreen
Tadžikistan, Foto: Printscreen

Pobunjeni zatvorenici ubili su tri čuvara u visoko obezbeđenom zatvoru u Tadžikistanu u kojem kazne izdržavaju ljudi osuđeni za religiozni ekstremizam, uključujući pripadnike Islamske države, saopštilo je Ministarstvo pravde te države u centralnoj Aziji.

"JA, MOJA TRI SINA I MOJI UNUCI, SVI IDEMO" SAD prete ovoj zemlji krvoprolićem, ali njeni građani su spremni NA SVE!

U pobuni u zatvoru poginulo je 29 zatvorenika, u gradu Vakdat, 10 kilometara od prestonice Dušanbea.

Islamska država preuzela je odgovornost u drugom tadžikistanskom zatvoru u novembru prošle godine, koja je usledila posle smrtonosnog napada pripadnika te ekstremističke organizacije na zapadne turiste u julu 2018. godine.

"KURC JE IMAO ORGIJE U NARKOMANSKOM LEGLU" Objavljeno još 6 sati skandaloznog snimka, ovo je Štraheu DOŠLO GLAVE: Imam snimke sa maloletnom crnkinjom!

Ovo je druga smrtonosna pobuna u zatvoru koja se dogodila u Tadžikistanu poslednjih šest meseci.

U saopštenju Ministarstva navodi se da je pobuna počela 19. maja kada je 30 zatvorenika uzelo trojicu čuvara kao taoce. Bili su naoružani noževima i drugim oštrim predmetima.

Jedan od zatvorenika koji su pozvali na pobunu bio je Behruz Gulmurod, sin Gulmuroda Halimova koji je bio pripadnik specijalnih snaga, prešao u Islamsku državu, a potom poginuo u Siriji.

Detalji o žrtvama nisu objavljeni, ali je Ministarstvo navelo da je situacija pod kontrolom i da je otvorena istraga.

TRAMP IZGUBIO ŽIVCE! Najavio krvavi pohod, hoće da IZBRIŠE IRAN!

U novembru je ubijen 21 zatvorenik i dvojica čuvara tokom pobune u zatvoru Kudžand na severu Tadžikistana. Krivicu je preuzela Islamska država.