KRENULI U LUKSUZ, A STIGLI U PAKAO Putnici na kruzeru se slučajno pomešali sa osobljem u karantinu, a onda se zaraza munjevito širila

Najmanje 40 putnika i članova posade luksuznog kruzera MS Roald Amundsen pozitivno je na korona virus, saopštile su norveške vlasti i dodale da još pokušavaju da pronađu sve putnike sa dva nedavna krstarenja po Arktiku.

Kruzer Putnički brod Krstarenje Putovanje brodom
Foto: Shutterstock

Četiri člana posade hospitalizovana su u petak kada je brod uplovio u luku Tromsoe. Testovi pokazuju da su zaražena još 32 od 158 članova posade.

Dok je posada bila u karantinu na brodu, 178 putnika moglo je da se iskrca pre nego što su uopšte testirani. Usledila je kompleksna operacija njihovog lociranja kako bi se zaustavilo moguće širenje virusa, prenosi Rojters.

Do sada su četiri od 387 putnika sa prethodna dva krstarenja istog broda obolela od korona virusa, saopštio je norveški Institut za javno zdravlje.

"Očekujemo da će biti pronađeno još zaraženih", rekao je Line Vold, direktor Instituta dodavši da je putnicima rečeno da budu u samoizolaciji.

Portparol Instituta rekao je da su putnicima poslate poruke i da sada proveravaju da li su svi dobili i razumeli informaciju.

Kompanija Hurtigruten lajn, u čijem vlasništvu je pomenuti brod, prva je posle tromesečne pauze zbog pandemije, obnovila turističku plovidbu.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi