Muslimani u Kašmiru
Youtube/Printscreen
Muslimani u Kašmiru

Youtube/Printscreen

Muslimani u Kašmiru, Foto: Youtube/Printscreen

- Zar će svet tiho posmatrati masakr i etničko čišćenje muslimana u Kašmiru kao što je to bilo sa Srebrenicom - naveo je Kan na Tviteru, preneo je Radio slobodna Evropa.

- Želim sa upozorim međunarodnu zajednicu da, ako dozvoli da se to dogodi, to će imati ozbiljne posledice i izazvaće reakcije u muslimanskom svetu koje pokreću radikalizaciju i cikluse nasilja - dodao je Kan.

Pročitajte još:

Kako dodaje RSE, ta izjava je usledila nakon što je Indija 5. avgusta ukinula specijalni status Kašmira u pokušaju da potpuno integriše jedini region sa većinskim muslimanskim stanovništvom.

Džihadisti proslavljaju uz "Alahu akbar"! Niko ne zna šta se dešava sa pilotom, svi strepe od NAJGOREG! (VIDEO)

AUTOR: Alo/RTS/V.M. DATUM I VREME: 15.08.2019. 14:33 Ratni avion sirijske vlade srušio se u provinciji Idlib nakon što ga je pogodila pobunjenička grupa, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava. Džihadista kraj oborenog suhoja, Foto: Twitter/Levent Kemal Prosirijska opoziciona televizijska stanica Orijent navela je da je avion srušen iznad Kan Šejkuna, grada koji je pod kontrolom pobunjenika, ali prema kome napreduju provladine snage.

Kašmir je pod ključem već više od sedam dana, s prekidom mobilne, fiksne i internet mreže i ograničenjima poput policijskog časa koji ljudima zabranjuju okupljanje. Zvaničnici su u sredu saopštili da su ta ograničenja ublažena u regionu hinduističke većine Džamuu.

Indija tvrdi da će odluka o oduzimanju specijalnog ustavnog statusa Kašmiru, i njegovo premeštanje iz kategorije savezne države u teritoriju, osloboditi to područje od separatizma.

Pobunjenici se u Kašmiru decenijama bore protiv indijskih vlasti. U sukobima ekstremista i demonstranata s indijskim snagama bezbednosti je od 1989. poginulo oko 70.000 ljudi. Najveći deo stanovnika Kašmira želi ili nezavisnost ili pripajanje Pakistanu.

Amerika zauzima iranski tanker! Doneta odluka o sudbini posade!

AUTOR: Alo/Sputnjik/V.M. DATUM I VREME: 15.08.2019. 12:23 Napeta situacija! Iranska revolucionarna garda, Foto: Printscreen/Youtube Vlasti Gibraltara saopštile su da je američko ministarstvo pravde podnelo zahtev za zauzimanje iranskog tankera "Grejs 1". U saopštenju se navodi da će o ovom pitanju odlučivati Vrhovni sud u 16 časova.

I Indija i Pakistan polažu prava na Kašmir i dva puta su ratovali zbog njega. Prvi rat je okončan 1948. podelom Kašmira i obećanjem referenduma pod pokroviteljstvom UN o budućem statusu. Taj referendum nikada nije održan, prenosi RSE.

BONUS VIDEO: Snajperista američkih Foka upucao vozača mercedesa

 

Komentari (1)

Lion

15.08.2019 18:44

I treba! Sektaska banda!