NULTI PACIJENT JEO SUPU OD SLEPOG MIŠA Uznemirujući snimci donose pravu istinu o širenju koronavirusa

Studija genetskog koda "2019.-nCoV" otkriva da je novi virus najuže povezan s dva uzoraka koronavirusa sličnih SARS-u iz Kine

supa slepi miš
supa slepi miš, Foto: printscreen

Pored dve vrste zmija, uzrok epidemije opasnog korona virusa u Kini mogla bi biti slepi miš, tačnije supa od zaraženog slepog miša koju su konzumirali ljudi, prenosi Russia Today.

Dve vrste zmija - kineski krajt i kineska kobra, kao i supa od slepog miša mogući su izvor koronavirusa koji je ove zime pokrenuo smrtonosne zarazne bolesti u Kini, prenosi CNN.

Kineski krajt izrazito je otrovna vrsta zmije koja se nalazi u većem delu srednje i južne Kine i jugoistočne Azije.

Studija genetskog koda "2019.-nCoV" otkriva da je novi virus najuže povezan s dva uzoraka koronavirusa sličnih SARS-u iz Kine, u početku sugerišući da bi i njen izvor mogao biti slepi miš. Virus slepog miša mogao je da mutira pre nego što je zarazio ljude.

Veleprodajna morska pijaca Vuhan Huanan, na kojoj je započelo izbijanje koronavirusa, sada je zatvorena. Izveštaji pokazuju da su zmije prodavane na lokalnoj pijaci morske hrane u Vuhanu, povećavajući mogućnost da će "2019.-nCoV" možda skočiti s domaćinskih vrsta (slepih miševa) na zmije, a zatim i na ljude.

Međutim, kako je virus mogao da se prilagodit i hladnokrvnim i toplokrvnim domaćinima još niko ne zna.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi