Austrijska policija
Profimedia
Austrijska policija

Profimedia

Austrijska policija, Foto: Profimedia

* Kineski restorani na udaru

* ilegalna fabrika testenine

* Kontrola

 

Vlasnici kineskih restorana u Beču moraju da strepe, jer je Finansijska policija najavila kontrolu svih azijskih restorana u gradu zbog sumnje da neki koriste ilegalno proizvedenu punjenu testeninu.

U ponedeljak je finansijska policija u jednom stanu u Beču otkrila ilegalnu fabriku za proizvodnju punjene kineske testenine.

U stanu su pronađena dva puna zamrzivača punjene testenine, koja je bila namenjena za prodaju.

Austrija, policija

Profimedia

Austrija, policija, Foto: Profimedia

 

Najpre je vlasnik stana tvrdio da se radi o ličnim zalihama, pošto voli da jede ovaj kineski specijalitet, ali mu to finansijska policija nije poverovala.

Analiza pronađene testenine, kako je objavila nadležna služba, pokazala je da se radi o kvalitetnom mesu koje je korišćeno za ovaj kvalitetan proizvod.

Zbog sumnje da su kineski restorani u Beču kupovali iz ove ilegalne proizvodnje jedan od najčešće naručivanih specijaliteta, Finansijska policija je najavila da će narednih dana "posetiti" svih 535 azijskih restorana u gradu.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Kako je navedeno, tražiće da im vlasnici restorana i imbisa pokažu punjenu testeninu koju koriste, a ako postoji povod za sumnju, daće ih na analizu.

Na osnovu recepta koji se koristi, nadležne vlasti smatraju da će moći da dokažu da neko koristi tu testeninu u svom restoranu, a ako to dokažu, sledi "paprena kazna".

UDARNO! UHAPŠEN BRAT RAMUŠA HARADINAJA?!

BUS PLUS: Krvavi pir na Zvezdari!