OD SADA ĆE SE JESTI MALO DRUGAČIJE Kina izdala nov nacrt liste životinja za uzgajanje radi mesa

Nove mere se moraju poštovati

Peking, koronavirus, godina Pacova
Foto: Tanjug/AP

Kineska vlada je zbog epidemije korona virusa izdala nov nacrt liste životinja koje mogu da budu uzgrajane radi mesa, preneo je CNN.

Ministarstvo poljoprivrede u Kini izdalo je preliminarnu listu životinja koje se smatraju podesnim za uzgajanje radi mesa i njegove upotrebe u ljudskoj ishrani. Na ovoj listi nalaze se svinje, krave, kokoške i ovce, kao i "posebna vrsta stoke“ kao što su neke vrste jelena, alpaka i nojeva. Dve vrste lisica, rakuna i kuna moći će da se drže kao stoka, ali ne radi upotrebe njihovog mesa u ljudskoj ishrani.

Na ovoj listi ne nalaze se one vrste životinja za koje naučnici sumnjaju da su prenele korona virus na ljude, kao što su pangolini, odnosno ljuskavci, slepi miševi i cibetke.

Pasa takođe nema na listi, a usvajanje ove odredbe moglo bi da označi pobedu aktivista za zaštitu prava životinja koji ističu da se psi svuda u svetu smatraju kućnim ljubimcima.

Peking je privremeno zabranio trgovinu mesom divljih životinja usled izbijanja epidemije korona virusa, a formulisanje novog zakona se tek očekuje.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi