Johan Gudenus
instagram.com
Johan Gudenus

instagram.com

Johan Gudenus, Foto: instagram.com

Gudenus, koji je prisustvovao večeri pre dve godine na Ibici saopštio je da se povlači sa funkcije šefa poslaničkog kluba i poslanika u austrijskom parlamentu.

On je dodao da se povlači i sa svih funkcija u FPO.

- Želim da iskažem duboko žaljenje zbog događaja od pre dve godine. Uz to, žao mi je što sam svojim delovanjem razočarao glasače, funkcionere i saradnike koji su imali poverenje u mene - naveo je Gudenus u saopštenju. 

Gudenus je, inače, oženjen Srpkinjom Tajanom i negovao je navodno tesne veze s rukovodstvom Republike Srpske, gde se i oženio.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Pressekonferenz #pressekonferenz #politics #fpö #johanngudenus #gudenus #wien?? #

A post shared by Johann Gudenus (@johanngudenus) on Apr 24, 2019 at 10:58am PDT

 

On je do danas bio potpredsednik vladajuće FPO, a ranije je bio i zamenik gradonačelnika Beča. Poznat je kao austrijski političar koji neguje odlične veze sa Srbima, a tako i Srbijom i RS, odakle mu je supruga poreklom.

NAKON SKANDALOZNOG SNIMKA SA NEĆAKOM RUSKOG MILIJARDERA Haos u Beču, Štrahe podneo ostavku!

Takođe Gudenus je bio i redovan gost na Svetosavskom balu u Beču. FPO je, ujedno, i jedina stranka koja je Srbima omogućila da se politički angažuju i to ne na najnižem nivou, kao što su opštinski odbori, već je stranka koja je postavila prvog srpskog poslanika u bečkom parlamentu. 

IZVINITE, BIO SAM PIJAN, HTEO SAM DA ZADIVIM LEPU DOMAĆICU Austrijski vicekancelar na kolenima - Ženo, ako ovo gledaš, a znam da si povređena, nadam se da možeš da mi oprostiš!

Gudenus se, pored toga što se oženio za devojku "naše gore list", i ranije dokazao kao veliki prijatelj srpskog naroda, i družio se sa Srbima, redovno posećivao srpske kafiće, a za kuma je uzeo Srbina Konstantina Dobrilovića.

Po svemu sudeći, vrtoglavi uspon karijere Johana Gudenusa sada nailazi na ogromnu prepreku. Austrijski kancelar Sebastijan Kurc je u subotu isključio mogućnost da u Vladi dalje sarađuje sa Štraheom nakon čega je ovaj podneo ostavku. Gudenus je u medijima često opisivan kao Štraheov "politički sin" i viđen kao naslednik jednog dana.