Kasem Sulejmani
Youtube/Printscreen
Kasem Sulejmani

Youtube/Printscreen

Kasem Sulejmani, Foto: Youtube/Printscreen

Teheran je u subotu objavio da čovek koji je nedavno osuđen na smrt zbog špijuniranja pokojnog komandanta snaga Kuds, generala Kasema Sulejmanija, nema nikakve veze sa atentatom na iranskog vojnog lidera, otkrivajući da je on davao informacije Mosadu i američkoj CIA o iranskim snagama u Siriji.

Sulejmani

Print Screen

Sulejmani, Foto: Print Screen

- Špijun Mahmud Musavi Mažd, koji je osuđen na smrt, boravio je u Siriji sa porodicom i pružio je informacije o iranskim savetnicima, radu Ministarstva odbrane i Snagama Kudsa i pokretima Kasema Sulejmanija i mestima njegovog boravka tokom 2018. i 2019. izraelskom Mosadu i američkoj CIA - javio je RT Arabic pozivajući se na iranskog zvaničnika.

General Kasem Sulejmani

AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

Izveštaj kaže da "špijun Mahmud Musavi Mažd nema nikakve veze sa atentatom na Sulejmanija već da je pružao neprijatelju informacije o našim savetodavnim snagama".

Oni su istakli da je smrtna kazna protiv Musavi Mažda već doneta i da je podržana, a da će biti izvršena kasnije.

General Kasem Sulejmani

AP/Tanjug

General Kasem Sulejmani, Foto: AP/Tanjug

Informaciju o Maždovoj smrtnoj kazni prvi put su objavili iranski mediji ranije ove nedelje; prvo je otkriveno da je špijun pružio informacije stranim obaveštajnim agencijama o tome gde se nalaze Sulejmani i drugi iranski vojni komandanti u Siriji.