Albert Gilmor
Printscreen
Albert Gilmor, Foto: Printscreen

Kada je Albert Gilmor hteo da se ženi, bila mu je potrebna krštenica, međutim, veoma ga je začudilo zašto majka nije želela da mu je da.

Kada je konačno imao dokument u rukama, otkrio je veliku porodičnu tajnu.

Imao je 21 godinu kada je saznao da je žena, za koju je verovao da mu je starija sestra, zapravo njegova majka. Kako se ispostavilo, otac mu je bio jedan od 300.000 američkih vojnika koji su u Drugom svetskom ratu bili stacionirani u Severnoj Irskoj.

Rubi Gilmor za koju je ceo život verovao da mu je sestra, zapravo mu je bila majka, a podigli su ga baba i deda. Ime oca nije bilo upisano.

Rubi je imala 17 godina kada je upoznala mladog vojnika Alberta u Eglintonu. Rastali su se u proleće 1944, kada je Albert morao da ode da bi učestvovao u iskrcavanju u Normandiji.

Kada se porodila u novembru, sinu je dala ime po ocu, za koga je bila uverena da je poginuo.

Iz poštovanja prema dedi i babi, Albert je odlučio je da ostavi stvari onakve kakve jesu, ali je skoro 35 godina kasnije, devedesetih godina 20. veka, njegova ćerka Karen Kuk odlučila da istraži celu priču.

Karen je odmalena znala da joj je deda američki vojnik. Na osnovu adrese, koju je zapisao na kutiji cigareta, ušla je u trag Albertovim tetkama.

"Najlepše što sam mogla da poklonim dedi bio je susret s rođacima koji su još živi", kaže ona.

SVETSKI STRUČNJACI OTKRILI SVE O KRAJU NAŠE PLANETE Naići će čudovišna "Andromeda", poznata po nasilnoj prošlosti i progutati Mlečni put!

Međutim, kada je Albert pozvao tetku u Americi, saznao je da mu je otac umro pre 20 godina. Ipak mu je bilo drago što čuje da mu je baka još živa i da ima dva polubrata. Tetka mu je faksom poslala očevu sliku. Dok je gledao kako izlazi iz mašine, nije mogao da veruje koliko liče.

DECA SU UMIRALA, RODITELJI PLAKALI, A ONDA SE DESILO ČUDO! Na ovoj slici zabeležen je najneverovatniji trenutak u istoriji medicine!

 

Posle toga su Albert i Karen zajedno otputovali u Ameriku, gde su ih toplo dočekali.

"Bilo je nestvarno. Nisam ništa morao da objašnjavam, niti da dokazujem", kaže Albert.

Američka porodica prepoznala je u njemu njegovog oca. Nakon dirljivog susreta s bakom, posetio je očev grob.

"Bio je pokriven snegom i morao sam da ga sklonim da pročitam njegovo ime", kaže Albert.

HIT NA DRUŠTVENIM MREŽAMA Natpis na nadgrobnom spomeniku će vam naterati suze na oči! (FOTO)

"U tom trenutku sam osetio kako odbacujem veliki teret. Otišao sam sa osećajem da mi je život ponovo kompletan", zaključio je.

BONUS VIDEO: Pitali smo Aleksandra Vučića kada će biti uveden VOJNI ROK i šta piše u u ličnoj poruci od Putina