Redžep Tajip Erdogan
Tanjug/AP
Redžep Tajip Erdogan

Tanjug/AP

Redžep Tajip Erdogan, Foto: Tanjug/AP

"Naravno, on (Erdogan) se dotakao teme sistema S-400 systems. On je kazao da je na Tursku izvršen pritisak bez presedana koji se i dalje nastavlja, ali je izneo uveravanja da, kao predsednik, garantuje da će Turska primeniti ovaj ugovor", kazala je Matvijenkova, prenosi Tas s.

Ona je rekla da je Erdogan poručio da ne vidi bilo kakve razloge za neispunjavanje obaveza iz ugovora.

Donald i Melanija Tramp, Angela Merkel

Tanjug/AP

Raketni sistem S-400, koji Turska kupuje od Rusije, potpuno će kontrolisati Ankara, objavio je juče turski dnevnik "Hurijet" citirajući ministra spoljnih poslova Mevluta Čavušoglua.

"Neki kažu da će sistemi S-400 predstavljati pretnju za borbene avione F-35. Ovi sistemi će biti pod našom potpunom kontrolom. Biće integrisani u NATO sistem", rekao je Čavušoglu tokom posete Letoniji, navodi ruska agencija.

Vladimir Putin, Donald Tramp

AP

Čavušoglu je u sredu negirao da Turska odlaže kupovinu ruskog protivraketnog sistema S-400 zbog napetih odnosa sa SAD.

Obraćajući se novinarima, Čavušoglu je rekao da se "u ovom trenutku ne dovodi u pitanje nikakvo odlaganje ili obustavljanje", preneo je AP.

"ONA JE UPROPASTILA NEMAČKU" Merkelova strepi: Rusija dobila još jednog moćnog saveznika! Njenog najvećeg neprijatelja! Formiran novi FRONT koji će ih razbucati na komade!

On je ponovio da je nabavka sistema napravljenog u Rusiji "gotova stvar".

Čavušoglu je rekao da su Turska i SAD razgovarali o predlogu Turske za osnivanjem zajedničke komisije, koja bi razmatrala moguće rizike S-400 po američki program F-35.

OVO JE RAZLOG STRAVIČNIH KLIMATSKIH PROMENA! Za njih nije odgovorna ljudska nemarnost nego nešto mnogo GORE! Ruski klimatolog otkrio strašnu ISTINU!

PUTIN KIDA! Najnovije remek-delo Rusije se nalazi ispod vode i potpuno je NEVIDLJIVO, kontrolišu ga i navode sateliti! AMERIKA U PANICI! (VIDEO)

"TATA, AVION IDE NA DOLE, NE BRINI, BIĆE BRZO" Objavljeni oproštajni pozivi, krici ispunili POSLEDNJE TRENUTKE života putnika!