Hrvaticu ubio muž u Kanadui
Facebook
Hrvaticu ubio muž u Kanadui

Facebook

Hrvaticu ubio muž u Kanadui, Foto: Facebook

Nakon njegovog saslušanja u sredu, kako javlja kanadski CBC, sudu su se emotivno obratili roditelji Elane Fric.

Ubica je tukao suprugu Hrvaticu, a onda je ugušio dok je troje dece spavalo.

 

- Uništio je sve naše živote. Elana je bila dete kakvom se svaki roditelj može samo nadati - rekla je žrtvina majka Ana Fric sudu.

Šamdži je brutalno napao Elanu Fric, sa kojom je 12 godina bio u braku, u njihovom domu dva dana nakon što mu je uručila papire za razvod. U aprilu se na sudu saznalo da je ugledni neurohiurg iz Toronta uzastopno tukao Fric u noći ubistva te da joj je slomio vrat i rebra pre nego što ju je ugušio nasmrt dok je njihovo troje dece spavalo.

SILOVAO JE DOK JE SPAVALA BOLESNA Plašila se da joj niko neće verovati, ali onda je smislila genijalan plan i smestila ga iza rešetaka! (FOTO)

Ana Fric je rekla kako sada ona i suprug odgajaju decu Elane i Mohameda.

- Umesto da se igraju sa svojoj majkom moraju joj nositi cveće na grob. Zahvaljujem Bogu svakog dana za decu. Ona su jedino što me održalo živom - rekla je u suzama žrtvina majka.

Otac Elane Fric, Džo, opisao je patnju i gorčinu kroz koju je prošao od dana kada je morao identifikovati telo svoje kćeri u mrtvačnici.

VLASTI IZDALE HITNO UPOZORENJE! Novi užas kod Notr Dama, otrov se širi vazduhom, ugroženo na stotine ljudi!

- To što sam morao identifikovati svoju kćer će me proganjati zauvek. Nijedan roditelj ne bi trebalo to da radi - dodao je.

Sudu se obratila i Elanina sestra. Ona je svoju izjavu dala zureći u Šamdžija koji je bio odeven u plavo odelo i sedeo u odeljku u zatvorenike.

Elana ubijena dok su deca spavala

Twitter

Elana ubijena dok su deca spavala, Foto: Twitter

- Elana je ukradena svojoj porodici, svojim prijateljima, svojim pacijentima, svojim kolegama, ali, najvažnije, svojoj deci - rekla je Karolin Lekić.

Šamdžijev branilac je s druge strane rekao da je sudu podneseno 14 pisama s podrškom njegovom klijentu te je utvrdio kako je reč o strašnoj tragediji.

Rekao je kako je Mohamed Šamdži imao fantastičnu karijeru te da je, nakon vrlo uspešnog školovanja, operisao više od 1000 pacijenata i stotinama spasao živote.

IZAŠLI IZ VOZILA I U PANICI POSMATRALI! KOLONA DUGA 200 METARA Devojčica preskakala metalnu ogradu, pa se nabola na šiljak! Vatrogasci sekli gvožđe, bolničari nisu mogli da je odvedu (FOTO)

- Ima troje predivne dece koju jako voli. Nažalost i na nesreću, ovaj zločin je ono što ga sada određuje - kazao je na sudu.

Ubica: Ubio sam svoju suprugu. Trebalo je da ubijem sebe

Sudu se obratio i Šamdži koji je rekao da je izdao svoju porodicu.

- Časni suče, ubio sam svoju suprugu. Bila je moja prijateljica i majka naše dece. Tu noć trebalo je da ubijem sebe, a ne Elanu - kazao je.

Kolege su Elanu opisale kao posvećenu porodičnu lekarku u bolnici Skarborou. Kazali su da su je pacijenti obožavali.

ŽENA SNIMILA KAKO JOJ UBIJA MUŽA! Maskirani napadač mu se prišunjao s leđa, pa potegao pištolj i počeo da rešeta, ispalio 11 metaka! (VIDEO)

Nakon što je 1. decembra 2016. telo Elane Fric pronađeno u kovčegu nedaleko od Toronta, sprovedena je obdukcija koje ja pokazala da je umrla davljenjem i traumom uzrokovane udarcima.

Šamdži je uhapšen u kafiću na zapadu Toronta sledećeg dana od pronalaska tela. Dve i po godine je u pritvoru. Osuđen je na doživotnu kaznu zatvora bez mogućnosti puštanja na uslovnu kaznu.

Elana Fric bila je dete Hrvata Džoa i Ane Fric koji su, kako piše "Toronto Life", stigli u Kanadu kao emigranti i počeli da rade u fabrikama "General Motors" i "Chrysler".

Komentari (1)

mujo

10.05.2019 16:22

A sto idu ove hriscanke sa osunecenima.Oni su psihopate.