Protesti u Hong Kongu
EPA/Jerome Favre

 

Protesti u Hong Kongu

EPA/Jerome Favre

Protesti u Hong Kongu, Foto: EPA/Jerome Favre

 

* Protesti na ulicama Hong Konga još uvek traju

* Kina je povukla predlog spornog zakona o ekstradiciji građana Hong Konga Pekingu  

* Najgora kriza od 1997. godine

Sjedinjene Američke Države izdale su upozorenje na opasnosti putovanja u Hong Kong, pozivajući putnike da budu u većoj meri oprezni na toj teritoriji zbog, kako su rekli, građanskih nemira nakon višemesečnih protesta.

Pročitajte još:

Protesti u Hongkongu počeli su protivljenjem zakonu o ekstradiciji u kontinentalnu Kinu, koji je kasnije suspendovan. Kasnije su evoluirali i sada se direktno odnose na traženje ostavki članova vlade Hongkonga i zahteva se puna demokratija.

Protesti u Hong Kongu

EPA/Jerome Favre

Protesti u Hong Kongu, Foto: EPA/Jerome Favre

Protesti će se verovatno nastaviti

- Protesti i sukobi su se prelili i u druge četvrti osim onih u kojima je policija dopustila šetnje ili skupove - stoji u upozorenju koje je u sredu objavljeno na internet stranici američkog generalnog konzulata za Hongkong i Makao.

Bivši predsednik uradio nešto nezamislivo, a onda je nastao potpuni HAOS! Pristalice u šoku! Zemlja na ivici rata?! (VIDEO)

AUTOR: Alo/Sputnjik/V.M. DATUM I VREME: 08.08.2019. 15:52 Zemlja na ivici haosa! Kirgizija, prevrat, Foto: printscren youtube Bivši predsednik Kirgizije Almazbek Atambajev predao se snagama bezbednosti, saopštio je član njegovog štaba. - Posle dugotrajnih pregovora odlučio je da se preda, odvezli su ga prema Biškeku.

- Ovi protesti, koji mogu nastupiti s malo ili bez ikakvog upozorenja, verovatno će biti nastavljeni - stoji u upozorenju koje je podignuto na drugi stepen lestvice od ukupno četiri.

Protesti u Hong Kongu

EPA/Jerome Favre

Protesti u Hong Kongu, Foto: EPA/Jerome Favre

Australija je u sredu takođe pozvala na oprez svoje državljane koji žele da posete Hongkong.

Užasavajuća PRIRODNA KATASTROFA sa dubine od 10 kilometara!

AUTOR: Alo.rs DATUM I VREME: 08.08.2019. 14:53 Očekuju se prve informacije. Foto: printscreen * Snažan zemljotres jačine 6,5 stepeni po Rihterovoj skali * Nema inforamacija o žrtvama * U blizini epicentra udara nalaze se letovališta prepuna srpskih turista, poput Antalije, Bodruma i Marmarisa Snažan zemljoters jačine 6,5 stepeni po Rihterovoj skali pogodio je danas jugozapadni turski grad Denizli, saopštila je Turska opservatorija za zemljotrese.

Najgora kriza od 1997. godine

Protesti predstavljaju najveće narodno osporavanje kineskog predsednika Si Đinpinga otkako je došao na vlast 2012. godine. Si se isto tako nosi s iscrpljujućim trgovinskim ratom sa Sedinjenim Državama i slabljenjem privrede.

Protesti u Hong Kongu

EPA/Jerome Favre

Protesti u Hong Kongu, Foto: EPA/Jerome Favre

Hongkong je suočen zbog ovih protesta sa svojom najgorom krizom otkako se 1997. vratio Kini prekidajući britansku vlast, rekao je u sredu čelnik kineske kancelarije za Hongkong i Makao.

Stravična eksplozija zatresla Arhangelsk, EKSPERIMENT krenuo po ZLU! Ima mrtvih!

AUTOR: ALO.rs/Tanjug/A.M. DATUM I VREME: 08.08.2019. 14:33 Tragedija! Foto: screenshoot/Twitter *Dve osobe su poginule, a četvoro ranjeno * Poligon ruske vojske * Ispitivanje raketnog motora Dve osobe su danas poginule, a četiri su ranjene u eksploziji raketnog motora na vojnom poligonu u blizini Arhangelska, na severu Rusije, a nesreća nije izazvala zagađenje životne sredine, prenosi Tas s.

Još protesta planirano je u nekoliko okruga širom grada tokom vikenda, s početkom u petak, a demonstranti su planirali i trodnevni skup na aerodromu.

BONUS VIDEO: Munjeviti start i izlazak srpskih tenkista