Vladimir Putin
Associated Press
Rusija Mapa

Profimedia

Rusija, Foto: Profimedia

Putin je na bini pitao jednog devetogodišnjeg dečaka koji tvrdi da poznaje sve granice svih zemalja sveta, gde se završavaju ruske granice.

"Granice Rusije se završavaju kod Beringovog moreuza, kod SAD", odgovorio je dečak.

Beringov moreuz je prolaz između Rta Dežnjev na Čukotskom poluostrvu u Aziji i Rta Princ od Velsa na poluostrvu Aljaska u Severnoj Americi. Na sredini moreuza je državna granica između Rusije i SAD kao i datumska granica.

"Granice Rusije se nigde ne završavaju", rekao je Putin dečaku i dodao. "Šalim se".

Rusija je u martu 2014. godine pripojila ukrajinsko poluostrvo Krim na referendumu koji Kijev i Zapad smatraju nezakonitim.

Gruzija je prošle godine optužila Rusiju da pripaja i delove njene teritorije tvrdeći da su ruski graničari premestili među unutar gruzijske teritorije.

Gruzija i Rusija vodile su kratak rat u avgustu 2008. zbog kontrole nad gruzijskim otcepljenim regionima Abhazijom i Južnom Osetijom. Taj rat je Gruzija izgubila, a Abhazija i Južna Osetija proglasile su nezavisnost.

Komentari (4)

Tamara

24.11.2016 23:12

U svakoj sali vrlo malo sale . Kao kad mi Srbi kazemo nema velike razlike izmedju Velike Britanije i Velike Srbije - Engleska s pokrajinama Skotskom Irskom i Velsom , i Srbija s pokrajinama Republikom Srpskom Crnom Gorom i ''hrvatskom'' . To je isto . Da li se salimo ? Kako ko gleda nekog zasmejava nekog zabrinjava - nek se tumaci kako kome odgovara - MI SRBI SMO SE NASMEJALI OD SRCA PUNI NADE ...

veca

25.11.2016 00:12

Meni Putin niti je smesan niti mi se svidja ,a najmanje ceni Srpski narod sto je iks puta dokazao do sada

Riba kao ribolovac

25.11.2016 03:52

Sta je babi milo to joj se i snilo!Ne znaju za salu predatori i psihicki poremeceni,verske vodje,...!Njihovi pokusaji da budu duhoviti su samo poltronisanje narodu!Njihova osecanja su samoljublje,vecita glad za svim i svacim(ne mislim na hranu),i bezosecajnost za ljude!Stara poslovica kaze:Sutra nije nikome obecano!,pa tako jadni mali covece ne dizi sebe u Nebeske visine!A,Tamara i NJENI Srbi,malo nisan spustite dole!

Tamara

25.11.2016 12:04

@Riba kao ribolovac - Nema MOJI i tvoji Srbi - vec Srbi i ''hrvati u Beogradu'' . E sad iz toga moze da se napise sastav - MOJI su za sve protiv cega su tvoji i obrnuto . Dakle za Milosevica za Seselja za Srbiju za Rusiju za Putina za Istinu za Pravoslavlje za Boga ... protiv PREMIJERA djindjica protiv parade protiv lazi protiv podmuklosti protiv pokvarenosti protiv eu protiv NEZAVISNOG KOSOVA itd . A kod vas to ide u kontra smeru . I nece biti nikakvog spustanja nisana vec spustanja ''hrvata'' u Beogradu .