SAD
Obalska straža
SAD

Obalska straža

SAD, Foto: Obalska straža

Naime, na snimku se vidi kako patrolni brod Obalske straže presreće brzu narko polu-podmornicu koja plovi površinom Istočnog Pacifika, a potom na nju usred plovidbe uskaču marinci u punoj opremi, otvaraju poklopac i izvlače jednu osobu iz podmornice.

PROČITAJ JOŠ:

A da su ulovili pravog kapitalca, potvrđuje podatak da se u podmornici kućne izrade prevozilo više od 7.250 kilograma kokaina, čija se vrednost na ulici procenuje na gotovo 500 miliona dolara.

Iako je Obalska straža SAD-a video objavila tek sinoć, spektakularna akcija zapravo se odigrala 18. juna, na Istočnom Pacifiku, verovatno ne previše daleko od zapadne obale SAD-a.

Na videu se vidi kako pripadnik Obalske straže viče na napola uronjenu podmornicu da se zaustavi:

- Alto su barco! (Zaustavi svoj brod) - dere se na plovilo, a nakon što je njegovom zahtevu nije udovoljeno, dvojica pripadnika izvršila su pravi desant na podmornicu. Nakon ukrcavanja iz podmornice su izvukli pet osoba.

Kako piše CNN, u poslednje četiri godine zabeležen je dramatičan porast takozvanih polu-podmornica (koje nisu potpuno uronjene u more) kojima narko karteli krijumčare velike količine droge iz Srednje i Južne Amerike - rekao je poručnik Stephen Brickey za CNN.