FBI je spreman: Postavlja komandne centre širom SAD

Ove godine "brige su prisutne zbog povišenih tenzija koje traju od leta"

FBI
FBI, Foto: Tanjug

Američki Federalni istražni biro (FBI) uspostavlja komandne centre širom SAD kako bi agenti bili spremni za slučaj da, posle predsedničkih izbora, dođe do izbijanja nasilja, piše Vol strit džurnal.

FBI je potvrdio da će štab u Vašingtonu biti komandni centar u kojem će biti procenjivane opasnosti od eventualnih pretnji posle izbora.

Ko će pobediti na predsedničkim izborima u SAD?

Dodatne pripreme FBI usledile su posle procena američkih zvaničnika da bi, posle izbora, moglo doći do nereda ili uništavanja imovine zbog povišenih političkih tenzija i rasnih problema.

Posebni centri će biti uspostavljeni širom SAD kako bi agenti lakše mogli da prate razvoj događaja i komuniciraju sa lokalnim policijama, prenosi RTS.

Iako su takvi centri uspostavljani i tokom ranijih izbora, šef kancelarije FBI u Sijetlu Abas Golfri objašnjava da su ove godine "brige prisutne zbog povišenih tenzija koje traju od leta".

Takođe, rekao je da su ranije policija i FBI bili zabrinuti zbog mogućnosti terorističkih napada tokom izbornog procesa, ali da je ove godine sva pažnja usmerena na lokalne grupe, koje bi mogle izazvati nerede.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi