Turski konvoj pod sirijskim bombama
Youtube/Printscreen
Turski konvoj pod sirijskim bombama

Youtube/Printscreen

Turski konvoj pod sirijskim bombama, Foto: Youtube/Printscreen

Sirijske vazduhoplovne snage (SyAAF) jutros su bombardovale militante u južnom Idlibu u momentu kada turska vojska šalje konvoj prema gradu Kan Šejkunu. Tokom napada, međutim, sirijske vazduhoplovne snage umalo su pogodile turski vojni konvoj koji je prolazio tim područjem.

Borbe su nemilosrdne! Gine se za svaki kamen! Sada ih 1 km deli od SLAVLJA koje su toliko dugo čekali! (VIDEO)

AUTOR: Alo/AMN/V.M. DATUM I VREME: 18.08.2019. 01:01 Veliki iskorak do konačne pobede! Sirijska vojska, Foto: Printscreen/Youtube Sirijska arapska vojska (SAA) nalazi se na udaljenosti od samo jednog kilometra od strateškog grada Kan Šejkuna na jugu Idliba, rekao je večeras vojni izvor za Al-Masdar News. RAKETNI PVO SISTEM RASTURA! ZALEDIO JE SVET!

Podržana ruskim vazdušnim napadima, Sirijska arapska vojska jutros je, kako se izveštava, ušla u zapadni sektor Kan Šejkuna posle žestoke razmene vatre s džihadistima Hadžat Tahrir al-Šama.

Pročitajte još:

Prema vojnom izvoru u obližnjoj Hami, Sirijska arapska vojska neprestano napreduje ka zapadnoj i severozapadnoj osi Kan Šejkuna, uprkos snažnom otporu džihadističkih snaga.

Ako bi sirijska vojska uspela da preuzme kontrolu nad Kan Šejkunom, to bi bio veliki udarac džihadistima u južnom Idlibu, budući da sam grad služi kao ključna tačka na njihovom putu snabdevanja iz grada Idliba.

Indijska vojska napala žestoko! Ima MRTVIH! Pakistan sprema osvetu! (VIDEO)

AUTOR: Alo/Tanjug/V.M. DATUM I VREME: 19.08.2019. 10:46 Svi strahuju od najgoreg! Indijski vojnik u razgovoru sa muslimanima, Foto: Youtube/Printscreen Pakistan je saopštio da su indijske trupe otvorile vatru na liniji razdvajanja u spornom regionu Kašmira i da je tom prilikom poginulo dvoje civila, dok je jedan ranjen.

U isto vreme, džihadisti su poslali veliki broj pojačanja u južnu oblast provincije Idlib da pomognu u odbrani grada i ove regije.

Među pojačanjima je bilo nekoliko jedinica iz Nacionalnog oslobodilačkog fronta (NLF) koje podržava Turska, a koji su prethodno raspoređeni u regionu Afrin u severozapadnom delu provincije Alepo.

Nedavna zaostajanja militanata u južnom Idlibu naterala su tursku vojsku da preduzme mere u nastojanju da zaustavi napredovanje sirijske vojske.

Prema preliminarnim izveštajima iz Idliba, turska vojska je stigla je u Kan Šejkun nakon što je jutros u grad poslala dva konvoja. Izveštaji tvrde da je turska vojska već započela uspostavljanje osmatračnice u delu Dahret Nimra u Kan Šejkunu.

Sirijska armija GAZI sve pred sobom! Rusi bratski pomažu! Osvajanje OVOG grada biće im NAJGADNIJE iskustvo ikada! (VIDEO)

AUTOR: Alo/V.M. DATUM I VREME: 16.08.2019. 10:58 Džihadisti će ga braniti po svaku cenu! Sirijska vojska, Foto: Youtube/Printscreen Sirijska arapska vojska (SAA) nastavila je ofanzivu u južnom Idlibu u četvrtak, zauzevši još jedan grad od džihadista u blizini ključnog grada Kan Šejkuna.

Ovim potezom turska vojska nastoji da zaustavi napredovanje Sirijske arapske vojske u Kan Šejkunu i spasi snage militanata koje nisu u stanju da zadrže svoju poziciju u južnom Idlibu.

Od početka avgusta, džihadisti su izgubili veliki deo teritorije u severnoj Hami i južnom Idlibu što je podstaklo sirijsku vojsku da pokuša prvi put da zauzme strateški grad Kan Šejkun, što bi bio ne samo udar na militante, već i na turske oružane snage.

Lokacija Kan Šejkuna duž autoputa Hama-Idlib čini njegovo zauzimanje visokim prioritetom Vrhovne komande sirijske vojske; podjednako je važan za militante, koji se oslanjaju na ovaj put, kako bi ponovo mogli da snabdevaju svoje borce u severnoj Hami.

BONUS VIDEO: Munjeviti start i izlazak srpskih tenkista