Donald Tramp
Tanjug/AP
Donald Tramp

Tanjug/AP

Donald Tramp, Foto: Tanjug/AP

Novine "Vaniti fajr" citirale su dva obaveštena izvora da američki predsednik Donald Tramp dosta kašlje i da ima povišenu telesnu temperaturu, što su jasni simptomi za virus korona.

Pročitajte još:

Dvojica republikanskih političara bliskih Beloj kući rekli su, prema izveštaju koji su novine objavile u petak uveče, da "simptomi od kojih Tramp pati uključuju kašalj i visoku temperaturu".

Jedan od izvora dodao je da je Trampova administracija zabrinuta zbog njegove zaraze virusom korona, zbog starosti američkog predsednika koji sada ima 74 godine.

Dvoje sagovornika naglasili su da će Tramp verovatno nastojati da se što pre pojavi u javnosti kako bi opovrgao hipotezu da je njegovo stanje teško zbog virusa usled kojeg je smanjio telesnu težinu u proteklih 6 meseci.

ANKETA: Protivnik Trampu na predstojećim izborima biće:

 

Izvori su, međutim, istakli da supruga američkog predsednika Melanija Tramp trenutno ne pati od bilo kakvih simptoma koji proističu iz zaraze koronom.

Tramp je ranije u petak objavio da su on i njegova supruga oboleli od novog virusa korona, dok je predsednikova administracija potvrdila da pati od blagih simptoma i da nastavlja da obavlja svoj posao, u razvoju događaja koji dolazi oko mesec dana pre predsedničkih izbora koji će biti održani 3. novembra.

Preporučujemo:

Komentari (1)

kraljevčanin

03.10.2020 00:08

A šta ako umre od korone???