Vladimir Putin
AP
Vladimir Putin

AP

Vladimir Putin, Foto: AP

* Rusko-srpske taktičke vežbe sa bojevim gađanjem počele su u Lenjingradskoj oblasti

* Ukupno učestvuje više od hiljadu vojnika i 200 jedinica vojne tehnike i specijalne opreme

* Predsednik je pozvao i srpske tenkiste 

Na vežbama učestvuju pripadnici mehanizovanog bataljona Vojske Republike Srbije i snage Zapadnog vojnog okruga, odnosno jedinica Krasnoselske motorizovane brigade, vazduhoplovne brigade, kao i inžinjerske jedinice. Ukupno učestvuje više od hiljadu vojnika i 200 jedinica vojne tehnike i specijalne opreme.

Dva ruska suhoja Su-34 zadesio stravičan haos! Krhotine letele na sve strane! (VIDEO)

AUTOR: Alo/Sputnjik/V.M. DATUM I VREME: 06.09.2019. 19:36 - 06.09.2019. 19:45 Objavljeni jezivi detalji. Foto: screenshoot/Youtube Tokom trenažnog leta u regionu Lipetsk, sudarila su se dva borbena aviona Su-34; srećom, piloti su uspeli da spuste oba aviona, javlja ruska REN-TV. Prema izveštajima, vojni avioni su se sudarili u vazduhu zbog gubitka vizuelnog kontakta.

- U Lenjingradskoj oblasti, na poligonu Kirillovski, pokrenuta je zajednička rusko-srpska taktička vežba sa bojevim gađanjem, tokom koje će vojske dve zemlje razraditi pitanja interakcije tokom rada zajedničkog štaba, izviđanje, odbranu i nanošenje štete uslovnom neprijatelju - navodi se u saopštenju.

Tokom taktičkih vežbi jedinice su marširale na određeno područje i odbile napad uslovnog neprijatelja pomoću sredstava PVO, bacača granata, teških mitraljeza, tenkova T-72B-3, samohodnih artiljerijskih sistema "Msta-S", kao i višecevnih bacača raketa "Grad".

Kako izgleda kad Srbi i rusi zajedno vežbaju pogledajte u sledećem video zapisu!

 

PROČITAJTE JOŠ:

 BONUS VIDEO: Policijski helikopteri nadleću Novi Beograd i Batajnicu