Boris Džonson
AP Photo/Craig Ruttle
Boris Džonson

AP Photo/Craig Ruttle

Boris Džonson, Foto: AP Photo/Craig Ruttle

On je uglavnom izbegavao da govori o Bregzitu, ali je provukao i tu temu tokom govora o veštačkoj inteligenciji.

On je svoj govor "začinio" šalama o futurističkim "lekovima za mamurluk", pretnjama "terminatora sa ružičastim očima", "zastrašujućim pilićima bez udova", kao i uređajima koji "nadgledaju vaše noćne more".

PROČITAJ JOŠ:

Pred polupunom salom, Džonson je govorio o tome kako je Britanija jedan od lidera naprednih tehnologija, ali i o njihovim izazovima.

- U budućnosti asistenti sa glasovnim naredbama će biti u svakoj sobi u svakom predmetu. Vaš dušek će nadgledati vaše noćne more; vaš frižider će zvoniti ako fali sira - rekao je on.

Boris Džonson

AP Photo/Craig Ruttle

Boris Džonson, Foto: AP Photo/Craig Ruttle

Njegova izjava o veštačkoj inteligenciji je ukazala na scenarije iz naučnofantastičnih filmova.

- Veštačka inteligencija - šta će to značiti? Roboti koji su od pomoći pri pranju i nošenju stvari za stariju populaciju? Ili terminatori ružičastih očiju koje šalju iz budućnosti da potamane ljudsku rasu? - upitao se Džonson.

On se takođe pitao i šta je poenta sintetičke biologije.

- Šta će podrazumevati sintetička biologija - obnovu naših jetri ili očiju čudesnom regeneracijom tkiva nečim poput fantastičnog leka za mamurluk? Ili će nam doneti užasavajuće piliće bez udova na naše stolove? - nastavio je on sa pitanjima.

Protivvazdušna odbrana NATO stupila u radio kontakt sa susednom zemljom! Podignuti borbeni avioni!

AUTOR: Tanjug/Alo.rs DATUM I VREME: 25.09.2019. 14:26 Ministarstvo odbrane se hitno oglasilo Foto: AP Photo/Ronald Zak Borbeni avion Oružanih snaga Mađarske presreo je danas letilicu u vazdušnom prostoru te zemlje, prenosi MTI pozivajući se na mađarsko Ministarstvo odbrane. AUTOR: Alo.rs DATUM I VREME: 25.09.2019.

Dalje u nastavku svog bizarnog izlaganja, Džonson je uporedio Bregzit sa mitom o Prometeju.

- Kad je Prometej doneo vatru čovečanstvu...Zevs ga je kaznio vezivanjem lancima na liticu u Tartarunu, dok mu je orao kljucao jetru. I svaki put kad bi mu se jetra oporavila, orao bi se vratio i kljucao bi je opet. I to je trajalo zauvek - pomalo nalik iskustvu sa Bregzitom u Velikoj Britaniji, ako bi neki od naših parlamentaraca dobili ono što žele - rekao je on.

BONUS VIDEO: