Cela nacija mora da se ujedini protiv islamističke hidre! Država treba pomoć svih građana!

Alo.rs/Tanjug/A.M. | vesti 2019-10-08 18:19:52 2019-10-08 18:19:52

Teroristički napad

Tanjug/AP

 

Francuska mora razviti budno društvo u borbi protiv islamiskih militanata, rekao je predsednik te zemlje Emanuel Makron tokom odavanja počasti žrtvama terorističkog napada nožem u sedištu pariske policije.

Kolege se poubijale međusobno, a razlog je bizaran: Pretražujemo mu kuću

AUTOR: Tanjug; D.K. DATUM I VREME: 03.10.2019. 18:58 Administrativni radnik policijske stanice u Parizu koji je nožem ubio četvoro kolega pre nego što su ga policajci ubili, nedavno se preobratio u islam, prenela je francuska televizija BFM.

 

Makron je rekao da je to pitanje za celu naciju koja treba da se ujedini, pokrene i bude spremna da reaguje, prenosi Rojters.

"Sama administrativna služba i sve državne službe pojedinačno neće moći same da prevladaju islamističku hidru", rekao je Makron u kancelariji policije u blizini katedrale Notrdam.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Pozivajučhi se na čudovište iz grčke mitologije kojem kada se odseče glava izraste nova, Makron je istakao da Francuska mora da razvije društvo u kojem će svi paziti na znakove ljudi koji su pod rizikom da padnu pod uticaj islamističkih ekstremističkih mreža.

Kako se podseća, IT stručnjak zaposlen u policiji nožem je usmrtio tri policajca i administrativnog radnika, pre nego što ga je policija likvidirala.

Napadač, koji je poreklom sa Martinika, posle prelaska u islam imao je kontakte sa pojedincima koji verovatno pripadaju islamistickom salafistickom pokretu, saopštili su tužioci.

BONUS VIDEO: Miki Manojlović zaplakao tokom potresnog govora, Makronu OČI PUNE SUZA! (VIDEO)

 

 

 

Expand player
Pogledajte više