Boris Džonson, ulica, Bregzit
printscreen twitter
Boris Džonson, ulica, Bregzit

printscreen twitter

Boris Džonson, ulica, Bregzit, Foto: printscreen twitter

* Britanski premijer sišao među običan svet da zatraži podršku od glasača za Bregzit

* Nezadovoljni građani okupili su se oko njega i tražili da ide u Brisel jer mu je tamo mesto 

* Džonson se kiselo smejao dok jedan od građana nije mu rekao da napusti njegov grad

Britanski premijer Boris Džonson i dalje nije našao rešenje za Brexit, a nije uspeo takođe ni da dobije od parlamenta dozvolu za prevremene izbore, ali je uprkos tome već započeo neformalnu predizbornu kampanju obilaskom zemlje.

"Nećeš ti meni da ukidaš ono za šta se moj deda borio u dva svetska rata"

AUTOR: Tanjug; D.K. DATUM I VREME: 29.08.2019. 23:09 Popularni britanski glumac Hju Grant oštro je kritikovao i čak vređao britanskog premijera Borisa Džonsona zbog njegove odluke da suspenduje britanski parlament Boris Džonson, Foto: Tanjug/AP On na Tviteru nije štedeo reči kada je kritikovao Džonsona, koga je nazavao "prekomerno promovisanom gumenom patkom za kupanje" "Nećeš se zaj...ti sa budućnošću moje dece.

 

Međutim, kako sve oko BREGZIT- a u parlamentu ne ide po planu, tako Džonsonu i silazak među običan svet nije bio baš sjajan. Naime, Džonson se pojavio u Lidsu u četvrti Morli, gde je računao da će se susresti sa običnim glasačima, koji njega podržavaju i koji će mu pružiti neophodnu podršku za BREGZIT, po svaku cenu, pa i bez dogovora.

 

Umesto toga, Džonsona su šokirali ljutiti građani, koji nisu skrivali da su zgroženi njegovim političkim mahinacijama, posebno suspenzijom parlamenta i opasnim kockanjem sa sudbinom Velike Britanije.

PROČITAJTE JOŠ:

 

" Trebali ste biti u Briselu i pregovarati", poručio mu je jedan glasač povišenim tonom. 

 

"Mi pregovaramo", rekao je Džonson, iako je bio neubedljiv.

"Ne pregovarate! Ovde ste u Morliju", odgovorio mu je besni glasač. Džonson je dalje uveravao da radi u interesu zemlje, ali prilično bezuspešno. Neki od okupljenih prolaznika su, doduše, pružili podršku Džonsonu kad je rekao da narod želi da zemlja izađe iz EU 31. oktobra.

Boris Džonson, ulica, Bregzit, Foto: printscreen twitter

 

Drugi susret, čiji snimak je brzo postao viralan na društvenim mrežama, bio je još sramotniji za Džonsona. Ovaj je naizgled počeo dobro. Jedan stariji gospodin sa štapom za hodanje došao se rukovati sa Džonsonom. A onda se nagnuo napred i rekao mu: "Molim te, napusti moj grad."

BONUS VIDEO: Pitali smo građane šta misle o Borisu Džonsonu - jedan odgovor je HIT