Bolnice u Irskoj krcate, a policija kažnjava neposlušne

Irska se suočava s potencijalno najdužim lokdaunom od početka izbijanja pandemije korona virusa, jer zdravstveni sistem ima poteškoća da se izbori sa hiljadama novih slučajeva inficiranih.

Korona
Korona, Foto: Tanjug

Irska vlada će da dozvoli samo školama i građevinskom sektoru da budu otvoreni pre marta, objavio je dablinski Sandej indipendent, a preneo britanski Gardijan.

Vladin izvor navodi da postoji 50 odsto šanse da će se krenuti sa olakšavanjem mera u sektoru školstva i građevine sledećeg meseca.

U odvojenom izveštaju, Gardijan navodi da je više od 100 ljudi kažnjeno zbog kršenja restriktivnih mera o putovanjima ovog vikenda u okrugu Viklou, koji se graniči s Dablinom, glavnim gradom Irske.

Do četvrtka, u celoj zemlji je broj kazni bio skoro trostruk, a taj broj je skočio za vikend, jer mnogi odlaze u Dablin za neradne dane.

Irska policija pojačano prati okrug Viklou, kako bi sprečila ljude da vežbaju, jer jedna restriktivna mera kaže da niko ne može bez specijalne dozvole da se udalji više od pet kilometara od kuće.

Kazne za kršnje ove mere su 100 evra.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi