Izraelska vojska
Shutterstock
Izraelska vojska

Shutterstock

Izraelska vojska, Foto: Shutterstock

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu rekao je u ponedeljak da neće "propustiti priliku" da u julu nametne izraelski suverenitet nad Zapadnom obalom. On je tokom sastanka Likud partije rekao:

- Bolja prilika za nametanje suvereniteta nije bila još od 1948, ovo je istorijska šansa koju nećemo propustiti.

Benjamin Netanijahu

Printscreen youtube

Benjamin Netanijahu, Foto: Printscreen youtube

Istakao je da su predstojeći zadaci njegove vlade usredsređeni na "vraćanje radnih mesta koja su izgubljena zbog pandemije koronavirusa i državnog budžeta koji bi trebalo da se usvoji u Knesetu."

- Treće, naši neprijatelji se ne zaustavljaju ni za trenutak, i ne prestajemo da se borimo protiv njih ni za trenutak, takođe ... radimo protiv Irana svuda i sprečićemo ga da nam ponovo preti."

Izraelska vojska

Shutterstock

Izraelska vojska, Foto: Shutterstock

Nove izjave Netanijahua u vezi s aneksijom naselja i doline usledile su nakon što je palestinski predsednik Mahmud Abas prošlog utorka objavio da su se palestinsko vođstvo i PLO povukli iz svih bezbednosnih sporazuma s Izraelom.

Abas smatra Sjedinjene Države potpuno odgovornom za ugnjetavanje palestinskog naroda i smatra ih ključnim partnerom u svim agresivnim odlukama i merama koje štete pravima Palestinaca.

Komentari (1)

ZEC

26.05.2020 09:44

Normalno, sve će učiniti da izbegne robijanje zbog korupcije, ako pobedi u ratu, a hoće, svi će zaboraviti afere oko novca .